Thermen Binnenmaas in ‘s-Gravendeel van de familie Naaktgeboren is inmiddels 1,5 jaar dicht geweest. De luxe sauna werd gedwongen de deuren te sluiten in het voorjaar van 2015. De sauna werd namelijk failliet verklaard. Het ontbrak de sauna eerder al aan een horecavergunning en het liep in conflict met de gemeente. Enkele maanden geleden probeerde de sauna de deuren weer te openen, maar liepen ze wederom op problemen met de gemeente, waardoor openen nog niet mogelijk was. Gister zijn de deuren van Thermen Binnenmaas weer opengegaan en is het na 1,5 jaar eindelijk weer mogelijk om een bezoek te brengen aan deze sauna in ‘s-Gravendeel.

In het verleden

Voorheen heeft de sauna overhoop gelegen met de belastingdienst. Freek Naaktgeboren, grondeigenaar van de sauna, moest een bedrag bij de belastingdienst afbetalen van in totaal 2,6 miljoen euro en werd veroordeeld wegens witwassen. Destijds was de sauna hierdoor gedwongen om wegens faillissement de deuren te sluiten. Er wordt nu echter aangegeven dat alle problemen met de belastingdienst inmiddels zijn opgelost en uit de wereld zijn verdwenen. De belastingdienst is inmiddels zelf al op bezoek geweest en heeft alle boeken doorgenomen. Alles is inmiddels dik in orde bij de sauna.

Inmiddels zijn de deuren van de sauna weer geopend en dat zorgde voor veel enthousiasme. Op sociale media zorgde het al snel voor veel blije reacties van gasten. Vanwege het eerdere faillissement hebben ze de naam moeten wijzigen van Thermen Binnen de Maas in naar Thermen Binnenmaas. Daarnaast heeft de sauna nog steeds geen horecavergunning kunnen krijgen, maar daar hebben ze wel een oplossing voor weten te vinden. Het bedrijf gaat namelijk een cateringbedrijf inschakelen om de gasten te voorzien in hapjes en drankjes.

Le Bon Papillon

Le Bon Papillon is een cateringbedrijf uit Zwijndrecht dat eten en drinken zal komen brengen voor de gasten. Op deze manier is er geen horecavergunning nodig volgens de familie Naaktgeboren. Toch wil het bedrijf opnieuw een aanvraag doen voor een nieuwe horecavergunning. Dit is nodig om het voor de gasten zo prettig mogelijk te maken.

Totdat het bedrijf een nieuwe horecavergunning heeft zal het cateringbedrijf de gasten in eten en drinken moeten voorzien. De gasten kunnen bestellingen plaatsen via een iPad en vervolgens zal het eten binnen enkele minuten worden bezorgd. Vorig jaar heeft het bedrijf gebruik gemaakt van de website van Thuisbezorgd. Echter had Thermen Binnenmaas hierbij geen invloed op de kwaliteit en de service. Door de afspraken die momenteel zijn gemaakt met Le Bon Papillon weet het bedrijf dat alles goed wordt verzorgd.

Bij binnenkomst van het wellness krijgen de bezoekers een armband. Deze registreert de kosten voor de catering en de kosten voor het wellnesscentrum. Wanneer de klant het pand verlaat kan er apart worden afgerekend voor de catering en het wellness. Volgens Naaktgeboren is het een prachtig systeem.

Freek Naaktgeboren heeft ondertussen ook al een gesprek gehad met de burgemeester van Binnenmaas. Volgens de familie was dit een goed gesprek. De familie wil graag de conflicten met de gemeente oplossen. Dat wordt gedaan met de vrouw van Freek, Hilda Parengkuan aan te stellen als directeur van Thermen Binnenmaas. Ook de dochter en de opa zullen actief worden binnen het bedrijf. Daarmee wordt Thermen Binnenmaas een echt familiebedrijf. Volgens Hilda is er goede hoop om de banden met de gemeente weer goed te krijgen. Zij geeft aan een goede relatie met de gemeente te willen.

Klaar voor de start

Thermen Binnenmaas is helemaal klaar voor de start van het bedrijf. In juni is het bedrijf al begonnen met de werving van 42 personeelsleden. Hierna zijn ze begonnen met het opknappen, schoonmaken en voorbereiden van het pand. Volgens Naaktgeboren doet alles het weer.

Volgens Hilda Parengkuan is het wel hard nodig om weer een financiële inhaalslag te maken. Het potje is namelijk bijna op en die moet worden gevuld. Voor de eerste dag werden er dan ook al 100 gasten verwacht.