Bij het horen van het woord ‘bamboe’ denk je wellicht niet gauw aan kleding. Toch kun je van bamboe echt textiel maken. En niet zomaar een textiel, want deze stof heeft ontzettend veel fijne en praktische voordelen. 

Wat dan zoal? We zetten de fijnste voordelen van bamboe kleding voor je op een rijtje: 

Bamboe als textiel

Maar eerst een stap terug in de tijd. Een relatief kleine stap terug, want in 2001 werd op de Universiteit van Peking ontdekt dat je textiel kunt maken van bamboe. Vanwege de vele unieke eigenschappen en voordelen wordt bamboetextiel met de jaren steeds populairder. En wel om de volgende redenen: 

  1. Bamboe blijft langer fris 

Een van de bekendste en fijnste eigenschappen van bamboe kleding: het is extreem absorberend! De microgaatjes in de vezels zorgen namelijk voor extra goede ventilatie en het absorbeert zelfs wel drie keer beter dan katoen. Kortom: je lijf en je kleding blijft veel langer fris en droog dan bij andere soorten textiel. En is er toch sprake van transpiratie, dan wordt dit door de bamboe ook nog eens sneller afgevoerd. Dus of je nu stoom afblaast in de sportschool of (in je bamboe badjas) bij de wellness relaxt, bamboe textiel is áltijd fijn. 

  1. Bamboe is goed voor je huid 

Heb jij een gevoelige huid? Ook dan heb je veel baat bij kleding gemaakt van bamboe. De bamboevezels hebben namelijk een unieke antibacteriële werking. Dit zorgt ervoor dat je huid rustiger wordt en niet of minder snel gaat irriteren. Extra fijn als je last hebt van eczeem bijvoorbeeld. 

  1. Bamboe hoef je niet te strijken

We kennen maar weinig mensen met strijken als hobby. Gelukkig kun je dit flink beperken door zo veel mogelijk bamboe kleding aan te schaffen. Kleding dat gemaakt is van bamboe hoef je namelijk niet te strijken. Dit komt door de ronde en gladde structuur van de vezels die ervoor zorgt dat er minder weerstand ontstaat en daardoor minder kreukt. Kortom: je bespaart hier in je leven ontzettend veel tijd mee! 

  1. Bamboe voelt heerlijk zacht aan 

Tot slot, maar zeker niet in de minste plaats: bamboe textiel is ontzettend zacht! Dit komt door de eerdergenoemde ronde en gladde structuur van bamboevezel. De structuur heeft namelijk geen scherpe puntjes die je huid zouden kunnen irriteren. Extra fijn voor onderkleding dus! En dan hebben we het niet alleen over ondershirts, maar ook over sokken, polo’s, pyjama’s en zelfs bamboe boxershorts