Wie denkt aan de sauna die denkt voornamelijk aan een dagje uit om lekker te relaxen in een wellnesscentrum. Maar er zijn nog veel meer redenen die genoemd kunnen worden om jezelf extra te stimuleren om er toch echt naartoe te gaan. Wij hebben hieronder 5 redenen voor je op een rij gezet om geregeld naar de sauna te blijven gaan. Juist, niet 1 keer een lekker dagje uit, maar echt periodiek naar de sauna gaan. 

Werk giftige stoffen uit je lichaam!

Iedereen snapt dat wanneer je in de sauna zit, je behoorlijk gaat zweten. De poriën in je lichaam gaan namelijk verder opent en het transpireren zorgt ervoor dat je lichaam wordt afgekoeld. Maar bij het zweten worden er ook gifstoffen je lichaam uitgewerkt en andere ziekmakers worden je lichaam uitgewerkt. Dit is ontzettend gezond voor de reiniging van je lichaam. Bovendien ga je later weer meer water drinken doordat je veel zweet wat juist weer nog beter werkt voor de reiniging van je lichaam. Bovendien is het drinken van voldoende water een van de dingen die de meeste mensen niet genoeg doen.

Zet je hart aan het werk

Tijdens een saunasessie zul je merken dat je hart ook flink steviger zal gaan pompen. Het bloed wordt namelijk harder rondgepompt door je lichaam. Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat er veel vergelijkbare processen in je lichaam gebeuren wanneer je in de sauna zit, als wanneer je stevig aan het sporten bent. Natuurlijk heeft sporten nog andere voordelen, zoals dat de spieren in je lichaam zelf veel actiever worden gebruikt dan in de sauna. Maar wanneer je sporten combineert met ook nog een saunasessie heeft dat nog veel meer voordelen voor jouw gezondheid! 

Verbeter je immuunsysteem

Alleen al het bovenstaande is ontzettend goed voor je gezondheid. Maar het bezoeken van een sauna versterkt je immuunsysteem nog veel verder. En dat is nu belangrijker dan ooit wat we in deze tijden van corona hebben gezien. Bescherm jezelf tegen ziek worden en zorg dat je een sterk immuunsysteem hebt. Doordat je lichaamstemperatuur in de sauna wordt opgewarmd worden bacteriën en virussen ook sneller gedood. 

Minder geld kwijt aan zorg

We leven in een maatschappij waarbij we soms wel lijken te wachten voordat we ziek worden en dan actie ondernemen door naar de dokter of naar het ziekenhuis te gaan. Maar waarom zouden we er niet wat eerder bij zijn en er alles aan doen, zodat we niet naar de dokter of naar het ziekenhuis toe hoeven? 

Zoals we al hebben gezien kan de sauna behoorlijk bijdragen aan een gezond lichaam en dat zorgt er op zijn beurt ook weer voor dat je op de lange termijn veel minder kosten kwijt bent aan de zorg en zo ook aan jouw zorgverzekering. Zorg goed voor jezelf en een goedkopere zorgverzekering kan voor jou al wel genoeg zijn. Zorgverzekeringen vergelijken doe je direct hier online, zodat je ook per direct kunt zien hoeveel je bij verschillende verzekeraars kunt besparen. 

Een mooie gezonde huid

Wie wil er niet graag een mooie en een gezond uitziende huid hebben? Dat willen we allemaal wel. We kopen er massaal crèmes en andere chemische middelen voor om op onze huid te smeren. Maar het kan ook op een natuurlijke manier door je lichaam zelf het werk te laten doen. Door het zweten in de sauna worden er huidschilfers verwijderd en wordt er steeds nieuwe huid aangemaakt. Dat zorgt altijd voor een mooie en glanzend nieuwe huid.

Ben jij nog op zoek naar een sauna bij jou in de buurt om te bezoeken? Bekijk dan ons overzicht met deze kaart om gemakkelijk de dichtstbijzijnde sauna bij jou te vinden.