Na een lange dag werken, ben je toe aan ontspanning en wil je je terugtrekken. Ontspanning is uiteraard een persoonlijke manier van tot rust komen, zo houdt de een van actieve ontspanning en de ander voornamelijk van passieve ontspanning. Voor jou geen bootcamp in een park, het liefst ga welverdiend op de bank liggen en zet je de televisie aan.

Echter is zappen en staren in veel gevallen toch niet volledig ontspannen gebleken, zo kan het ook juist voor frustratie en ergernissen zorgen. Dit omdat je je tijd niet nuttig hebt kunnen besteden en geen ruimte hebt gecreëerd voor jezelf. Door de televisie aan te zetten, komen juist tal van verhalen van anderen je huiskamer binnen en draait het eerder om hen dan om jou. Gedurende de momenten waarin je tot rust kan komen, zou het juist volledig om jou mogen draaien en mag je jezelf de aandacht geven die je verdient.

In Scandinavië gebruiken ze na het werk vaak de sauna om het lijf en de geest te laten ontspannen en daarnaast in koude tijden lekker op te warmen. Echter is het niet voor iedereen haalbaar om een sauna in huis te halen. De ontspannings branche haakt hier goed op in, door op steeds meer plaatsen wellness mogelijkheden aan te bieden. Het lekkerste zou natuurlijk zijn wanneer je van je eigen badkamer een wellness oord zou kunnen maken.

Tip 1: Rustgevende aroma’s zetten de toon

Wanneer je aan een wellness ruimte denkt, ruik je vrijwel direct de verfrissende vertragende geuren. Dit zijn veel al geurcombinaties die tot stand komen om het lichaam enerzijds te laten ontspannen en anderzijds weer op te peppen. Denk daarbij aan geuren als pepermunt, lavendel en rozenwater. 

Dit kan je allemaal in je eigen badkamer laten terugkomen door het gebruik van geurkaarsen of van die hedendaagse geurstokjes. Tevens kan je schoonheidsproducten kopen met een bepaalde geurlijn door op die manier de aroma’s van rust en reinheid je tegemoet te laten komen.

Aromas in badkamer gebruiken

Een extra tip op het gebied van geur is dat je er goed aan doet om geen heftig ruikende schoonmaakmiddelen te gebruiken in je badkamer. Deze kunnen dusdanig aanwezig zijn en blijven hangen dat ze gaan overheersen en je zorgvuldig gecreëerde sfeer van tafel vegen.

Geurloze schoonmaakmiddelen kunnen ook weldegelijk zorgen voor een hygiënisch schone badkamer, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van jouw eigen zen moment.

Tip 2: In de watten leggen met glamour

Naast het feit dat geur veel kan doen voor je beleving, kan je er ook voor zorgen dat je badkamer je visueel gezien doet denken aan de luxe van een spa.  Denk hierbij aan materiaalkeuze en het veelal minimalistische karakter. 

Zo zou je er goed aan doen om een glazen douchedeur te plaatsen en je douche op een moderne en zichtbare manier onderdeel te maken van je badkamer.

Deze strakke vormgeving geeft je badkamer direct een glamoureuze uitstraling en doet je haast geloven dat je in een chique hotel bent en niet in je eigen huis.

Glazen douchegordijn badkamer

Tip 3: Mooie producten

Als je een bepaalde sfeer wilt neer zetten, zal je hierin moeten investeren. Niet alleen letterlijk qua geld. Maar ook qua productkeuze. Je zal eerder gaan voor de glazen douchedeur dan voor het douchegordijn en je zal eerder gaan voor de geurkaars dan voor bleek, echter is het van belang dat je ook op het gebied van verzorgingsproducten de passende keuzes maakt. 

Zo doet de cosmetische industrie graag geloven dat je voor elke haar bij wijze van spreken een ander product nodig hebt. Dat is natuurlijk overtrokken, maar je zult de insteek zeker wel begrijpen. Alles dient te worden gladgestreken of gecamoufleerd, terwijl je juist in jouw zen moment volledig wilt zijn wie je daadwerkelijk bent. Laat daarom alle onnodige en veelal lichaam- en milieubelastende producten achterwege. In dit geval kies je voor pure en kwalitatief mooie producten die jou een goed gevoel geven en je niet het gevoel geven dat je moet veranderen. Deze producten zijn veelal ambachtelijk en op kleine schaal gemaakt en laten je inzien dat het soms zit in de kleine dingen in het leven.

Tip: Strak en makkelijk in het onderhoud

Wanneer je de producten hebt gevonden om jezelf goed te onderhouden, is het fijn dat de ruimte waarin je deze producten gebruikt aan minimaal onderhoud van je vraagt.

Het is daarom zaak dat je bij het aanleggen van de badkamer bepaalde systemen toepast. Lees daarom hier waarom Solid Surface wordt toegepast in badkamers. Solid Surface is een oppervlakte materiaal dat uitermate geschikt is voor een minimalistische luxueuze badkamer. Dit omdat je er geen omkijken naar hebt, het naadloos te bevestigen is en ook niet onbelangrijk het vochtbestendig is.