Een dagje ontspannen naar de sauna is iets wat we allemaal geregeld een keer nodig hebben. Tijdens een dagje naar de sauna mag een opgietritueel niet ontbreken. Dat nemen ze bij Thermae 2000 in Valkenburg wel heel serieus. Elk laatste volle weekend van de maand kunt u hier namelijk een opgietweekend ervaren. De opgietweekenden vallen bijzonder goed in de smaak bij de bezoekers. Bent u benieuwd naar een van deze opgietweekenden? Lees dan verder, want graag vertellen we u er hieronder meer over.

Genieten op z’n Limburgs

Opgietweekend beleven bij Thermae 2000Allereerst is het belangrijk om te weten wat een opgieting precies is. Opgietingen vinden plaats in de sauna en wordt ook wel löyly genoemd. Van oorsprong is het een Fins ritueel. Tijdens dit ritueel is er een saunameester aanwezig. De saunameester giet een mengels van water en ethische oliën bestaande uit verschillende geuren over de warmtebron. Er ontstaat een warmte door het water dat verdampt en dit doet de luchtvochtigheid in de sauna snel stijgen. Dit verneemt uw lichaam ook. De gevoelstemperatuur zal snel stijgen en de huid wordt snel warmer. Tevens heeft het een positief effect op de doorbloeding in uw lichaam.

Tijdens de opgieting wordt er een pauze gehouden, waarbij u wordt voorzien van een hapje en een drankje. Om de doorbloeding nog extra op gang te brengen kunt u scrubben met ijs.

Thermae 2000 wil graag het Limburgse gevoel versterken tijdens de opgietweekenden. Daarom zijn ze sinds enkele maanden begonnen met een Limburgse tint mee te geven aan deze weekenden. De reguliere opgietweekenden worden aangevuld met diverse Limburgse eigenschappen. De extra opgietingen zijn gericht op perenbloesem geuren, Limburgs bier, Geulhemmer grottenham en pruimen.

Hoe ziet een opgietweekend er uit?

In totaal beschikt Thermae 2000 over maar liefst tien bijzondere sauna’s. Tijdens een opgietweekend is er echter een vol programma dat zich in slechts twee sauna’s afspeelt. Het programma speelt zich af in de buitensauna en in de Pyora sauna.

De Pyora sauna is de grootste sauna die er bij Thermae 2000 is. Daarom is deze sauna erg geschikt voor het opgietweekend. In de Pyora sauna vinden bijvoorbeeld honingwrijvingen plaats en mini opgietingen. Deze worden meerdere malen per dag gehouden. Tijdens een honingopgieting is er een medewerker aanwezig die honing uitdeelt. Deze honing kunt u in uw huid wrijven, waarna het in de huid kan trekken. Dit zorgt voor een zijdezacht gevoel voor de huid. De honing is er na de sessie weer gemakkelijk af te wassen. De mini opgietingen duren slechts 7 minuten en hier worden verschillende geuren voor gebruikt.

De buitensauna is een bijzondere sauna bij Thermae 2000. Deze sauna past zich namelijk aan aan de weersomstandigheden. Is er buiten een hoge luchtvochtigheid? Dan is er ook een hogere luchtvochtigheid in de buitensauna. In dit opzicht verschilt deze sauna sterk van de sauna’s binnen. In deze sauna vinden de gehele dag opgietingen plaats. Deze bestaan uit verschillende opgietingen waar gebruik wordt gemaakt van perenbloesem, Limburgs bier, grottenham en peren.

Een opgietweekend bij Thermae 2000 is een werkelijk beleving en niet te missen voor de ervaren saunabezoeker. Om er een idee van te geven hieronder een quote van een van de bezoekers:

Deze dag kan in één woord worden herinnerd, dat is een GEWELDIGE DAG!