Nederland is niet alleen sterk in voetbal en hockey, maar ook in tennis hebben we sterke spelers en speelsters. Ook al raakt Nederland niet in de top 10 van de wereldranglijst, toch hebben we sterke posities met veel potentieel in het tennis bij de heren. Laten we even kijken wie de topspelers zijn bij deze intensieve sport.

Botic van de Zandschulp

Als je het tennis nieuws in de voorbije paar jaar hebt gevolgd, komt de naam van Botic van de Zandschulp je zeker bekend in de oren. Botic is namelijk de Nederlander met de hoogste positie op de wereldranglijst. Hij staat maar liefst op de 34ste plaats wereldwijd, wat toch wel een enorm hoge positie is. In 2022 steeg hij zelfs tot de 22ste plaats, dankzij enkele overwinningen, wat heel memorabel was voor de 27-jarige Boltic. Hij is dan ook de Nederlandse tennisser die het meest prijzengeld heeft binnengehaald – iets minder dan 2.5 miljoen dollar. Zo zie je maar dat het geld niet alleen in de voetbalwereld rolt!

tennis nieuws

Tallon Griekspoor

Tallon is de Nederlander met de tweede hoogste positie in de wereldranglijst op dit moment. Samen met Boltic stootte hij recent door naar de tweede ronde van de ATP-tornooi in Doha. Hiervoor klopte hij Quinten Halys na drie intense sets – een spannende match, al bij al. Hij staat momenteel op de 40ste plaats in de wereldranglijst, en zit Boltic dus zeker op de hielen. Met zijn 26 jaar heeft hij nog een hele carrière voor de boeg, dat is zeker!

Gijs Brouwer

Gijs Brouwer staat op de wereldranglijst als nummer 116, als hoogste positie in zijn carrière. Terwijl zijn collega’s in Doha hun beste beentje voorzetten, doet Gijs Brouwer zijn best om in Marseille harten te veroveren. Hij stootte al door naar de hoofdtoernooi, dus het wordt zeker spannend! Gijs speelt trouwens ook dubbel, en heeft in deze niche ook al prijzen in de wacht gesleept. Het is dus zeker te verwachten dat de in de Verenigde Staten geboren Nederlander ons nog het beste van zichzelf zal laten zien in de nabije toekomst. Ondertussen heeft hij al bijna 300.000 USD aan prijzengeld binnengehaald – en dit is nog maar het begin! 

wereldranglijst tennis

Tim Van Rijthoven

Gijs Bouwer wordt in de wereldranklijst op de hielen gezeten door landgenoot Tim van Rijthoven, die op de 122ste plaats staat. Tim was al van jongs af aan een belofte, en bereikte in 2015 reeds de 13de plaats op de wereldjongerenranglijst. Dit was mede te danken aan het feit dat hij in 2014 tot de kwartfinales doorstootte in de jongerentoernooi van Wimbledon. Hij mocht in 2022 eindelijk – dankzij een wildcard na het verslagen van de nummer 2 op de wereldranglijst, Daniil Medvedev – meedoen aan het pro Wimbledon toernooi, waarin hij tot de vierde ronde stand kon houden. Hij verloor dan ook – met eer – van Novak Djokovic, de wereldberoemde titelverdediger. We raden zeker aan om Tim in het oog te houden, want het ziet er naar uit dat hij er enkel beter en sterker op wordt, en zijn spel steeds strategischer. Het zou niet al te verbazend zijn om hem binnenkort in een veel hogere positie te zien op de ATP-ranglijst.