Ben je ook een echte wellness-liefhebber? Dan weet je misschien wel hoe vervelend het is om er onderweg naar je relaxmoment achter te komen dat je wat vergeten bent. Door de juiste voorbereiding kan jij zorgeloos van alle faciliteiten genieten. Daarom vind je in dit artikel een handige checklist met alle must-have items voor in de wellness!

1. Een badlaken en extra handdoeken

Een badlaken is een onmisbaar item in de wellness. Het is handig om er een mee te nemen die ook groot genoeg is om op te liggen. Zo lig je comfortabeler dan op de harde ondergrond in de sauna

In de sauna krijg je het behoorlijk warm en dan is het fijn om je daarna op te frissen. Zorg er daarom voor dat je extra handdoeken bij je hebt om je mee af te drogen. Je kan ook voor een hamamdoek kiezen. Deze is over het algemeen sneller droog dan een normale badhanddoek.  

3. Een badjas

Het is niet fijn om tussen je sauna sessies door alleen in badkleding of met een handdoek om rond te lopen. Neem daarom een badjas mee. Die kan je makkelijk aan en uittrekken en overal ophangen. Bij de meeste wellness resorts zijn badjassen op bepaalde plekken zelfs verplicht!

4. Slippers

In de sauna of bij het zwembad kan het glad zijn. Met slippers kan je voorkomen dat je uitglijdt. Slippers dragen is daarnaast ook een stuk hygiënischer dan op blote voeten lopen, en zijn daarom soms zelfs verplicht. Blote voeten worden namelijk snel vies en het kan ook zwemmerseczeem veroorzaken. 

5. Drinken

Het is belangrijk om voldoende te blijven drinken tijdens je wellnessdag. Je verliest namelijk veel mineralen en vocht. Neem bijvoorbeeld een hervulbare fles mee om regelmatig water te tappen. Zo hou je je vochtbalans goed op peil en voorkom je dat je hoofdpijn krijgt of je duizelig voelt. 

7. Shampoo en conditioner

De hitte van de sauna en de chloor van het zwembad maken je haar vuil en vettig. Het is daarom prettig om na je wellness bezoek je haar te wassen zodat het weer lekker schoon is. Zo kom je fris en fruitig terug van jouw relaxmomentje.

8. Bodylotion en gezichtscrème 

De warmte in de sauna kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Neem daarom bodylotion en gezichtscrème mee om je huid na je saunabezoek goed te hydrateren. Zo zorg je ervoor dat hij er stralend uit blijft zien. 

9. Badkleding

Sommige wellness resorts hebben vaste dagen waarop het dragen van badkleding verplicht is. Check dus goed van tevoren of dat ook bij jouw resort geldt op de dag waarop je wilt gaan. Je wilt je wellness dagje natuurlijk niet mislopen doordat je geen badkleding bij je hebt. 

10. Schone kleding

Vergeet geen schone kleding mee te nemen, zodat je je na je wellness bezoek om kan kleden. Met deze handige checklist ben jij helemaal klaar voor een ontspannen dagje in de wellness. Veel plezier!