Je hebt eindelijk die infrarood sauna gekocht waar je al jaren voor gespaard hebt. Nu die eenmaal in je huis of tuin staat, heb je een ander probleem. Je weet namelijk niet hoe je hem moet gebruiken.

Gelukkig vind je in dit artikel de juiste methode om de infrarood sauna te gebruiken. Zo geniet je straks dagelijks van je nieuwe sauna. 

Voor de sessie

Voordat je gaat beginnen met de sessie in de sauna moet je eerst voorbereidingen treffen. Zo moet je voldoende water of fruitsap drinken zodat je goed gehydrateerd bent.

Doordat je veel zweet door de warmte, worden er veel afvalstoffen afgevoerd. Daarom is het van belang dat je je vochtpeil niet laag laat zakken.

Verder moet je de sauna genoeg tijd geven om te laten opwarmen. Zo heeft die de ideale temperatuur bereikt als jij er eenmaal in wilt stappen.

Gebruik van infrarood sauna

Tijdens de sessie

Natuurlijk is het normaal om naakt in de sauna te zitten dat geldt ook voor in de infrarood sauna. Dat komt omdat de warmte in de sauna in je lichaam moet doordringen.

Mocht je badkleding dragen dan wordt het effect van de infrarood sauna teruggedrongen door de stof. Daarom is het van belang dat je naakt in de sauna gaat zitten.

Let er wel op dat je op een handdoek gaat zitten anders krijg je zweetplekken in de sauna. Je kunt verder zelf bepalen hoe lang een sessie mag zijn. Zorg wel dat het niet langer dan 40 minuten duurt. 

Na de sessie

Als je klaar bent met de sessie dan is het belangrijk om de sauna eerst af te laten koelen voordat je hem gaat schoonmaken. Daarna kun je sauna schoonmaken met speciale onderhoudsproducten. Dat moet je doen omdat de sauna gemaakt is van hout.

Verder kun je de bank beschermen tegen vuil door bank olie te gebruiken. Zorg dat je dit regelmatig doet zodat de sauna lang mee kan gaan.

Extra tips

Let er wel op met gebruik van de sauna als je aan ziektes lijdt, de sauna is daar niet altijd bevorderlijk voor. Onderhoud de sauna goed, zodat je er lang van geniet.