Het is bekend dat Sauna Peize is verkocht aan IWR (International Wellness Resorts). IWR is bekend als eigenaar van andere grote sauna’s in Nederland, waaronder Elysium, de Veluwse Bron, de Zwaluwhoeve, SpaPuur en SpaSense. Per 1 januari 2017 is ook Sauna Peize aan dit rijtje toegevoegd.

De overname

Bij Sauna Peize zijn momenteel 53 mensen werkzaam. De mensen die er op dit moment werkzaam zijn zullen er blijven werken en ook zal de sauna gewoon los blijven. Toch kwam het nieuws bij het personeel hard aan. De eigenaar Paul is de sauna in 1996 begonnen en sindsdien is het personeel erg vertrouwd geraakt met de eigenaren Paul en Sylvia.

IWR heeft aangegeven dat ze van plan zijn om flink te gaan investeren in de sauna. Zo zal er buiten een groot bruisbad komen en is het de bedoeling dat er een nieuw terras wordt aangelegd. Verder zal er binnen ook een nieuwe vloeren komen en is het de bedoeling dat de sauna een andere uitstraling gaat krijgen door een laagje verf, nieuw meubilair en de gordijnen weg te halen. Op deze manier moet de sauna dezelfde kwaliteit gaan uitstralen als de andere sauna’s die in het bezit zijn van IWR.

“Meer overnames zullen volgen”

Met de overname van Sauna Peize heeft IWR momenteel ook een vestiging in het noorden (Drenthe). Dat had het bedrijf voorheen nog niet. Willem Künne (directeur van IWR) geeft aan dat ze streven naar landelijke dekking en dat er meer overnames zullen gaan volgen.