Als je de snelle ontwikkeling van de Bitcoins, en cryptocurrency in z’n algemeenheid, hebt gevolgd, vraag je jezelf wellicht af of je een wellnesscentrum kunt starten met Bitcoins. Dit kan immers in meerdere opzichten een zeer interessante keuze zijn. Geïnteresseerden opgelet want in dit artikel nemen we met je door waarom deze keuze interessant kan zijn en wat de struikelblokken van deze keuze vormen.

Wat maakt de opkomst van Bitcoins interessant voor ondernemers?

De opkomst van de Bitcoin is om diverse redenen interessant voor ondernemers. De belangrijkste reden is de blockchain technologie. Dit is de digitale technologie waarvan cryptocurrency gebruik maken. Het is goed te weten dat deze technologie is ontwikkeld om een omgeving te creëren waarin het mogelijk is om een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties vorm te gegeven. dit is een zeer interessant gegeven. Heb je wel eens ervaren dat de huidige financiële transacties vaak te traag en te kostbaar zijn? Door gebruik te maken van de Blockchain technologie behoort deze ergernis tot de verleden tijd. Alle projecten die ten grondslag liggen aan cryptocurrency zijn gericht op de ontwikkeling van de blockchain technologie. Dit maakt dat onder andere de Bitcoin een zeer toekomstgerichte digitale munteenheid kan zijn.

De doelgroep heeft ook interesse in Bitcoins

Een andere belangrijke reden om het starten van een wellnesscentrum met Bitcoins is dat de doelgroep hier ook veel interesse in heeft. Veel mensen hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van de diensten van de exchanges of initiatieven als bitcoin profit om hun spaargeld te laten groeien. Dit is een interessante keuze als er ook mogelijkheden zijn om de Bitcoin daadwerkelijk te besteden. Hoewel er steeds meer organisaties zijn die de Bitcoin accepteren, kun je als wellnesscentrum onderscheidend zijn om ook deze keuze te maken.

Kan een wellnesscentrum volledig gerund worden op basis van Bitcoins?

Het is voor een groot deel mogelijk om een wellnesscentrum te runnen op basis van Bitcoins. Zoals aangegeven accepteren steeds meer partijen deze digitale munteenheid. Helaas loop je als wellnesscentrum bij sommige instanties wel tegen een struikelblok op. Dit komt omdat deze Bitcoin in ons land nog niet officieel geaccepteerd is als betaalmiddel. Instanties als banken, notarissen en de Belastingdienst accepteren de Bitcoin dus (nog) niet waardoor je wel moet terugvallen op de euro. Gezien de toekomstverwachtingen van cryptocurrency kan dit zomaar een kwestie van tijd zijn. De kans is dan ook zeker niet uitgesloten dat je jouw wellnesscentrum in de toekomst volledig kunt runnen met Bitcoins.