Bij een controle op 14 juli is camping Eemsverlaat in Lageland opnieuw betrapt dat zij overtredingen hebben begaan. Als gevolg van de overtredingen dreigt de gemeente van Slochteren met een dwangsom op de sauna.

De controle

Volgens de gemeente werden er gasten van buiten de camping tijdens een controle aangetroffen in de sauna en de bar. Echter beschikt de camping over een horecavergunning waarin staat aangegeven dat er alleen gasten van de camping gebruik mogen maken van de sauna met bar. De camping is er ditmaal nog van afgekomen met een waarschuwing, maar heeft daarbij wel een waarschuwing gekregen dat er bij een volgende overtreding een boete van 10.000 euro zal volgen.

In 2013 werd het paviljoen met inpandige sauna al gesloten door de gemeenten Slochteren. Dat werd gedaan omdat er alcohol werd geschonken zonder vergunning en omdat de sauna bekend stond als een sekshuis voor mannen.

De nieuwe eigenaren

De nieuwe eigenaren hebben een drank- en horecavergunning gekregen om de camping op te knappen. Dat vond plaats met veel tegenzin van de omwonenden die het door vochten tot de Raad van State. Vrijdag a.s. zal de Raad van State hier verder naar kijken.

Volgens de nieuwe eigenaren van de camping zijn de overtredingen onterecht. In een eerste overtreding die in februari plaatsvond was er volgens hen sprake van een besloten feest en bij de tweede overtreding ging het om campinggasten.