Dat het dure tijden zijn, dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Echt alles lijkt wel duurder te worden, van de prijzen in de supermarkt tot de gas- en elektraprijzen. Of de lonen hier massaal mee stijgen? Helaas is dat dan weer niet het geval. Aan het einde van de maand blijft er daardoor minder over om te besteden aan leuke dingen. Onder dit uitgavenkopje van leuke dingen valt vaak ook de categorie me-time. Dit is dan ook een kostenpost waar al snel op bespaard wordt. Geen goede zaak, want op de lange termijn zal dit de stress alleen maar doen oplopen. Stress die velen van ons door de stijgende prijzen sowieso al ervaren. Hoe jij ervoor zorgt dat deze belangrijke momenten tóch zeker worden gesteld? Wij zetten een aantal slimme tips op een rij.

Investeer in goede tijden

Heb je een extraatje deze maand? Of spaar je structureel? Zet dit geld dan niet gedachteloos weg op een spaarrekening (zonder rente, mét hoge inflatie), maar kies ervoor om het te investeren inclusief interessant rendement. Je kunt hierbij voor traditionele aandelen kiezen maar ook voor een meer renderende variant gaan zoals crypto. Misschien klinkt dit nog wat spannend maar wanneer je dit op basis van gedegen analyses doet zoals ze bij BitiCodes op basis van hun speciale BitiCodes software maken, beperk jij het risico ontzettend. Doordat zij onderzoek doen voor jou, maak jij rationele keuzes en speelt emotie geen rol. De rendementen zijn enorm gebleken, waardoor jij in de toekomst opeens een behoorlijk budget hebt om te besteden aan me-time!

Maak het prioriteit

Naast het investeren van extra’s om me-time in de toekomst zeker te stellen, is het aan te raden om het op te nemen als standaard ‘kostenpost’ op je begroting. Zie het niet als luxe maar juist als iets wat belangrijk is voor jezelf om het drukke leven van vandaag de dag aan te kunnen. Kies voor jezelf, en maak jezelf prioriteit. Daarom raden wij mensen ook aan om bijvoorbeeld een abonnement of strippenkaart bij een wellness of spa te nemen. Deze zijn vaak niet alleen goedkoper, maar ook een stok achter de deur dat dit een moment is wat daadwerkelijk ertoe doet. 

Check de actie

Veel wellnesscentra en spa’s bieden goede acties en kortingen aan. Dit hoeven niet altijd stuntprijzen te zijn waardoor zij zelf bijna geen winst meer maken, het kunnen ook deals zijn waarmee je bijvoorbeeld in daluren de sauna’s kunt bezoeken. Zo hebben zij een optimale bezetting en jij een voordelige prijs. Een ander veel gezien aanbod zijn de specifieke avond- of ochtendkaarten. Voordeliger maar toch volop tijd om even aan je me-time te komen. 

Het is eigenlijk gek dat me-time en het belang ervan afhangt van jouw financiële plaatje van dat moment. Maak het prioriteit in je leven en je financiële huishouding. Vergeet dit niet in slechte tijden maar ook niet in goede tijden. Door op dat moment te investeren, kun je ervoor zorgen dat je altijd een moment voor jezelf hebt in een druk bestaan. Een keuze die veel lichamelijke én psychische klachten in de toekomst kan voorkomen.

Wil je mee lezen? Lees dan ook het artikel over het kruispunt tussen welzijn en entertainment.