Een dag relaxen en helemaal tot rust komen? Toegegeven: daar hebben we allemaal een spa voor nodig. Hoewel een simpele spa er al gauw voor kan zorgen dat je helemaal zen thuiskomt, houden we stiekem ook wel van heel wat luxe. Natuurlijk weet jij je weg tussen de Spa’s in Nederland al te vinden, maar waar moet je heen in het buitenland? Dit zijn de allermooiste spa’s ter wereld.

COMO Shambhala Estate

Toe aan pure rust, zonder mensen om je heen? Dan is COMO Shambhala Estate echt iets voor jou. De spa ligt middenin het oerwoud op Bali, ver afgelegen van de bewoonde wereld. In dit resort staan zelfheling en innerlijke rust centraal. Waar dertig kamers beschikbaar zijn, zijn er maar liefst 380 mensen aan personeel werkzaam. Hieronder valt ook een personal assistent die ervoor zorgt dat jij je als gast helemaal op je gemak voelt. Wanneer ga jij boeken?

Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort

Het Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort in Vietnam is er zeker een om  aan je wishlist toe te voegen. De spa ligt verborgen in de bergen, maar heeft wel een mooi uitzicht op de zee. Wat wil een mens nog meer? Hoewel het erg verleidelijk is om puur te relaxen als je op deze plek bent – denk bijvoorbeeld aan een Mixology Consult, waarbij alleen gewerkt wordt met op jou persoonlijkheid afgestemde oliën en geuren – is de omgeving ook zeker een aanrader.

Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa

Dit resort ligt iets dichter bij huis, namelijk in Portugal. Hoewel er normaal gesproken gedacht wordt aan het ‘healen’ van iemand, zorgt men er in deze spa voor dat je je in de toekomst net zo fit voelt als nu. Ook testen artsen uitgebreid op ziektes en aandoeningen binnen jouw familie. Ben jij niet zo’n held in het vliegtuig en rijd je liever met de auto naar Portugal? Denk aan de essentials voor op reis, zoals de goedkoopste autoverzekering en verschillende tools die je in je auto nodig hebt. Een auto zonder dekking voor pechhulp in het buitenland wil je namelijk echt niet hebben. Zeker niet als je voor je rust en ontspanning gaat.

Kamalaya Wellness Sanctuary

Deze spa ligt gelegen op het Thaise eiland Koh Samui. Het kuuroord is dé favoriet van Hollywood en zeker weten ook die van jou. Het resort is gebouwd rondom een grot waar vroeger al eeuwenlang werd gemediteerd door monniken. De omgeving zorgt ervoor dat je meteen tot rust komt wanneer je er bent. Je kunt er onder andere programma’s volgen om te detoxen, te ontstressen of gewicht te verliezen. Kies je voor een detox? Dan drink jij gegarandeerd tijdens je hele verblijf de lekkerste smoothies die je ooit gehad hebt.

Aquapura Spa & Med

Krijg je geen genoeg van het uitzicht op de zee? Dan is Aquapura Spa & Med zeker iets voor jou. De spa is te vinden in Oostenrijk. Met een totale oppervlakte van 3600 m2 is het een van de grootste resorts ter wereld. Het bevat onder andere een panoramisch zwembad, een privéstrand aan het Wörther Meer, een bioscoop en allerlei sauna’s, stoombaden en infraroodcabines. Niet slecht.