Een spa. Relaxen. Vriendinnen. Qualitytime. Bijkletsen. Het zijn zomaar een paar woorden die je te binnen zouden kunnen schieten als je denkt aan een weekendje weg. In ons vaak hectische bestaan lijkt die heerlijke combinatie vaak nogal een ver-van-mijn-bed-show. Een druk sociaal leven, sporten, werken, een huishouden én een gezin draaiende houden: het is topsport. En het haalt niet per se de zen-modus in onszelf naar boven. Wat nou als je al die balletjes – die je al doordenderend allemaal in de lucht wilt houden – voor even laat vallen en investeert in tijd voor jezelf?

Tijd voor jezelf én tijd voor elkaar op de juiste plek

Wanneer je ervoor kiest om met je vriendinnen te gaan relaxen in een spa, win je tijd voor jezelf én tijd voor elkaar. Goede combinatie! Een plek waar jullie je allemaal fijn en comfortabel voelen is daarom heel belangrijk. Nederland heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod aan spa’s, zoals de Zwaluwhoeve en de Veluwse Bron. Elke spa heeft weer z’n eigen beleid, faciliteiten en sfeer. Niet iedereen vindt het bijvoorbeeld prettig om, al dan niet gemengd, naakt te moeten zijn. Wanneer hierover de meningen verdeeld zijn, is het daarom verstandig om op safe te spelen en een locatie te kiezen waar je met badkleding toegang hebt. Immers: onder ontspannen omstandigheden ontstaan vaak de fijnste gesprekken, toch?

Ontspannen op (de) weg

Vaak zijn mensen best bereid om een aardig stukje te rijden als ze even uit hun alledaagse sleur willen ontsnappen. Een nieuwe omgeving, even afgezonderd van al het bekende, geeft dat écht-even-weg-gevoel. Wanneer de afstand naar een heerlijke spa nogal groot is, loont het zich prima om er een weekend van te maken. Een overnachting erbij zorgt ervoor dat jullie ook in de avonduren nergens rekening mee hoeven te houden. Een prima verlengstuk van jullie heerlijke spa-dagje dus. Om de ontspanning op de heenweg al te laten beginnen, is een goede voorbereiding belangrijk. Ga je naar het buitenland? Regel dan bijvoorbeeld een goede verzekering voor de auto met pechhulp in het buitenland, en zorg ervoor dat de wagen niets mankeert.

Relax-timeEn dan eenmaal aangekomen, kan het grote ontspannen beginnen. Wanneer je met een groep bent, kan het soms voorkomen dat er verschillen zijn in behoeften. De één wil lekker bijkletsen in het bubbelbad, de ander wil genieten van een opgieting, baantjes trekken of gewoon lekker relaxen in de ligstoel. Eigenlijk is het belangrijkste dat iedereen lekker kan doen waar zij zin in heeft op dat moment. Spreek je na een tijdje weer even lekker samen af in die gezellige loungebar of dat sfeervolle restaurant, dan heb je wellicht weer fijne gespreksstof. En zit je dan dus lekker samen achter je glas wijn, je (gezonde) diner, of dat goddelijke stuk taart, waarom dan niet écht even de tijd voor elkaar nemen en genieten van dat moment? Immers, met drukke levens zijn deze momenten samen soms best zeldzaam en de mooiste gesprekken zijn eigenlijk nog altijd face to face. In veel spa’s is het gebruik van telefoons verboden en dat is niet alleen vanwege de privacy. Leg weg, proost en geniet!