Veluwse Bron korting

Voordat u naar de Veluwse Bron gaat is het verstandig om te checken of er actuele Veluwse Bron korting aanwezig is. Op deze website verzamelen wij de actuele acties, zodat u niet teveel betaalt.

Algemene informatie

De Veluwse Bron vindt u in Emst tussen Apeldoorn en Zwolle. Een bezoek aan de Veluwse Bron zorgt voor een unieke ervaring door de vele schitterende wellness voorzieningen.

Op deze pagina vertellen wij u hier meer over, maar voor de echte ervaring raden wij het aan om de Veluwse Bron eens een bezoek te brengen. Het heeft een gebied van meer dan 9.000 vierkante meter. Zoekt u naar de beste sauna voorzieningen, ontspannende baden, heerlijke massages, beauty behandelingen of op culinaire wijze heerlijk genieten? Bij de Veluwse bron kan het allemaal. Wat betreft de voorzieningen komt u niks tekort bij deze sauna.

Sauna Emst

Faciliteiten

 Sauna’s BadenOverig
 Lavendel sauna Kruidenbad 3  Restaurants
 Opgiet sauna Zoutwaterbad Kuurtuin
 Veluwse sauna Gletsjergrot Relaxruimte binnen en buiten
 Infrarood sauna Voetenbaden VIP Lounge
 Tropisch strand Neveldouche Huys en haard
 Dubbele aardsauna Whirlpools Hamam
 Caldarium Zwembaden Rasul
 Barrelsauna’s Dompelbaden Massage
 Stoomgrot sauna Stoombaden Diverse beauty behandelingen
 Laconium Oosters badhuis 
 Wild observatie sauna  
 Haardsauna’s  
 Finse sauna’s  
 Kelo sauna  
 Zoutsteen mijn sauna  
 Panorama sauna  
 Tepidarium  
 Lichttherapie sauna  
 Goed gesprek sauna  
 Luisterboek sauna  

Sauna’s bij de Veluwse Bron

Wat betreft sauna’s behoort de Veluwse Bron tot de top van heel Nederland. Indien u vroeg in de dag van huis vertrekt naar de Veluwse Bron zult u hoogstwaarschijnlijk nog steeds te weinig tijd hebben om alles mee te maken. Er zijn namelijk 23 verschillende sauna’s te vinden. Binnen het sauna gedeelte heeft u de keuze uit een van de volgende sauna’s: de Lavendel sauna, Tepidarium, de Veluwse sauna, de infrarood sauna, het tropisch strand, de dubbele aardsauna, het caldarium, barrelsauna’s, stoomgrotsauna, Laconium sauna, wildobservatie sauna, haard sauna, Finse sauna, Löyly sauna, Pakistaanse Zoutsteenmijn sauna, panorama sauna, lichttherapie sauna, goed gesprek sauna en de luisterboek sauna.

Wild sauna bij de Veluwse Bron
Wild sauna

In de lavendelsauna vindt treft u lavendeltakken aan die een ontspannende en heerlijke geur verspreiden. Dit zorgt voor een ontspannende werking op de geest. Daarnaast heeft u vanuit de lavendelsauna een schitterend uitzicht op de tuin.

In het Tepidarium luistert u naar ontspannende muziek en krijgt u een gevoel van welbehagen. De verwarmde tegels geven de warmte gelijkmatig over op uw lichaam. In de typische Veluwse Sauna van de Veluwse Bron vindt u ook een heerlijk geur. Dit komt door de berken die uit de Veluwse Bossen zijn gehaald. De sauna heeft een temperatuur van 70 graden en bevindt zicht half onder de grond.

Heeft u last van uw gewrichten of spieren? Er zijn meerdere infrarood sauna’s die een positief effect hebben op pijnlijke spieren en gewrichten. Een heel andere ervaring is de tropische sauna. De gefilterde UV-straling is een lichttherapie die voorkomt dat er stoornissen in de stofwisseling in het immuunsysteem plaatsvinden. Een andere speciale sauna in de dubbele aardsauna. De aardsauna is de warmste sauna van de Veluwse Bron en ook nog eens dubbel zo groot dan een normale aardsauna. In deze sauna kunt u uw spieren goed ontspannen en het lichaam ontdoen van afvalstoffen.

Infraroodsauna bij de Veluwse Bron in Emst
Infrarood sauna

Het Caldarium is een geschikte plek voor de beginner of voor de afwisseling tussen de sauna’s door. De zit plekken, vloeren en muren zijn verwarmd en zorgen voor een milde warmte in deze ruimte. Verder vindt u twee unieke barrelsauna’s in de kuurtuin. Deze zijn gemaakt van Scandinavisch grenenhout en hebben een warmte van 75 graden. Een sauna die afstamt van de Romeinse tijd is de Laconium. Deze is gemaakt van natuursteen en is een hete en droge ruimte. Door de keramische materialen voelt deze ruimte pittig aan en heeft het een ontspannen en diep reinigende werking.

Een sauna die de Veluwse Bron uniek maakt is de wildobservatiesauna. Vanuit deze sauna kunt u het prachtige meer van de Veluwse Bron bewonderen waar regelmatig diverse reeën en ijsvogels zijn.

Baden bij de Veluwse Bron

Naast het ruime aanbod aan sauna’s vindt u ook een ruim aanbod aan baden om gebruik van te maken. Tijdens uw bezoek heeft u de keuze om onderuit te dompelen in een van de volgende baden: het kruidenbad, zoutwater bad, de gletsjergrot, de voetenbaden, de neveldouche, de whirlpools, de zwembaden, de dompelbaden, de stoombaden of het Oosters badhuis.

buitenzwembad bij de Veluwse Bron

Over het algemeen is het kruidenbad erg in trek bij bezoekers. Uw zintuigen worden geprikkeld door de unieke combinatie van oliën, warm water en stoom. Het kruidenbad van de Veluwse Bron heeft een ontspannende en verzachtende werking op het lichaam en geest. In het zoutwaterbad vindt u een hoge concentratie aan zout in het water, waardoor u kunt blijven drijven. Uw spieren kunnen ontspannen en de zuurgraad van uw huid hersteld.

In de Gletsjergrot kunt u op een intensieve manier afkoelen. Door de kou gaan de poriën dicht en vernauwen de bloedvaten. Voor de juiste saunagang of saunaronde maakt u gebruik van het voetenbad voordat u de sauna betreedt. Hiermee warmt u het lichaam op en gaan de poriën in de huid los. Dit zorgt voor een betere transpiratie. Voor een lichte en verfrissende douche kunt u onder de neveldouches door lopen. Het Nevel vermengd zich met de lucht, wat een verfrissend gevoel geeft. Optimaal genieten doet u in een van de whirlpools die verspreid zijn over de kuurtuin van de Veluwse Bron. U heeft een mooi uitzicht op de tuin en het water heeft een warmte van 37 graden.

Whirlpool Veluwse Bron

Het buitenzwembad is zowel in de winter als in de zomer aangenaam om in te gaan. Met een temperatuur van 32 graden is het in de winter aangenaam om in het zwembad te zijn en te gebruiken tijdens de saunagang. De dompelbaden (buiten en binnen) zijn ook onmisbaar voor de saunarondes. Het stoom in de stoombaden is erg goed voor de luchtwegen. De Veluwse Bron beschikt over verschillende stoombaden, zowel binnen als buiten. De stoombaden hebben een temperatuur van 45 graden. Tot slot kunt u terecht in het Oosters Badhuis. Het Oosters Badhuis is ideaal voor dieptereiniging van de huid.

Beauty bij de Veluwse Bron

Naast alle bovenstaande ontspannende faciliteiten kunt u bij dit wellnesscentrum gebruik maken van diverse beauty behandelingen. Naast de bekende gezicht- en lichaamsbehandelingen, kunt u gebruik maken van Hamam of Rasul. Ook kunt u kiezen uit een van de overheerlijke massages. Er zijn behandelingen voor zowel mannen als voor vrouwen.

Tussen uw saunarondes door kunt u ontspannen in een van de relaxruimten, de kuurtuin of culinair genieten in een van de restaurants.

Arrangementen

Elke maand weer zijn er diverse arrangementen die uw verblijf helemaal compleet maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een avondarrangement na een dag hard werken, een culinair arrangement of combineer een bezoek aan de sauna’s met overheerlijke hamam. Ook populair is het duo wellness arrangement. Kom heerlijk samen met uw partner ontspannen en geniet van een klassieke ontspanningsmassage en lunch en buffet. Op de website van de Veluwse Bron is het overzicht van alle actuele arrangementen te vinden.

In de avond bij de Veluwse Bron

Restaurants

In totaal zijn er maar liefst 3 restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. U kunt hier ook terecht voor een lekkere snack of een drankje. U vindt hier restaurant Op ’t Suyden, Loungebar ’t Strandhuys en de VIP Lounge.

Restaurant bij de Veluwse Bron

Reviews

Naast alle voorgaande informatie vindt u hiernaast de openingsuren van de Veluwse Bron, contactinformatie, foto’s en Veluwse Bron reviews. Zo ziet u direct of andere bezoekers op de website een bezoek aan de Veluwse bron aan u aanbevelen. Indien u in het verleden al eerder een bezoek hebt gebracht aan de Veluwse Bron dan zijn wij uiteraard benieuwd naar uw ervaring(en).