Ben jij iemand die graag een bezoekje brengt aan de sauna of zelfs een sauna in huis heeft? Of het nu is om je hoofd even leeg te maken of om optimaal te ontspannen: in een sauna is het allemaal mogelijk. Maar ben jij ook wel eens in een infrarood sauna geweest? Als dit niet het geval is, kan het zeker de moeite waard zijn om dit eens uit te proberen. Maar wat is een infrarood sauna eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? Wij vertellen je het in dit artikel!

Wat is een infrarood sauna?

Bij een infrarood sauna is het zo dat je infraroodstralen op je lichaam gericht krijgt. Deze infraroodstralen zorgen ervoor dat jouw lichaam opgewarmd wordt en dat jouw spieren gaan ontspannen. Op deze manier kan jouw lichaam helemaal tot rust komen. Dit is een verschil met een klassieke sauna, waar de lucht in de sauna wordt opgewarmd en er een hoge temperatuur ontstaat. In een klassieke sauna ga je vrijwel meteen zweten. Dit hoeft bij een infrarood sauna niet het geval te zijn omdat de temperatuur van de lucht hier lager ligt. Dit kan ervoor zorgen dat je het langer volhoudt. Echter is het ook niet de bedoeling dat je te lang in een infrarood sauna bent, dit is afhankelijk van het type stralers. Als je zelf een infrarood sauna in huis neemt, is het dus goed om hier rekening mee te houden. 

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna? 

Maar waarom kiezen mensen steeds vaker voor een infrarood sauna in huis of brengen zij hier een bezoekje aan? Omdat een infrarood sauna best wat voordelen heeft. Het eerste voordeel van een infrarood sauna is dat dit ultieme ontspanning biedt. Doordat jouw spieren worden opgewarmd kunnen deze goed ontspannen. Je kunt even helemaal je hoofd leeg maken en alle stress van je af laten glijden. Een ander voordeel van een infrarood sauna is dat je hier meer dragelijke temperaturen hebt dan in een klassieke sauna. Dit kan ervoor zorgen dat jij een saunasessie wat langer vol kunt houden zonder direct enorm veel te zweten. 


Een sessie in een infrarood sauna kan ook bevorderlijk zijn voor je als je kampt met spier-of gewrichtspijnen. Doordat de infrarood stralen ervoor kunnen zorgen dat jouw spieren en gewrichten compleet ontspannen, kan het de pijn verminderen en jouw spieren en gewrichten versoepelen. Wat ook handig is als je een infrarood sauna thuis wilt hebben, is dat het makkelijk te installeren is en zowat in ieder interieur past. Ook heb je vaak maar één stopcontact nodig: hoe fijn is dat?

Kortom: een infrarood sauna heeft best wat voordelen. Als jij nog nooit in een infrarood sauna hebt gezeten, kan het zeker de moeite waard zijn om dit eens te doen. Als je er echt fan van bent, kun je er zelfs voor kiezen om er eentje in huis te plaatsen. Zo kun je op ieder gewenst moment heerlijk ontspannen en even tijd voor jezelf nemen.