Zowel een NFT als een Bitcoin genereert veel media aandacht. Voor zowel het handelen in NFT’s en als in Bitcoins wordt er gebruik gemaakt van de blockchain technologie. Daarnaast hebben zowel een Non-Fungible Token als de allereerste digitale munteenheid een digitaal karakter. Wat is nu het verschil tussen een NFT en de Bitcoin? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Wat is een Non-Fungible Token?

Zo langzamerhand weet iedereen wel wat de Bitcoin is maar met de term Non-Fungible Token zijn minder mensen bekend. Een Non-Fungible Token (vaak afgekort als NFT) is een digitaal eigendomsbewijs van een uniek digitaal object. We hebben het hier over het eigenaarschap van een document (in vorm van bijvoorbeeld een kunstwerk, een afbeelding, een muziekstuk of video) wat ergens op het internet te vinden is. Het eigendomscertificaat kun je dus digitaal creëren en koppelen aan het digitale object. Vervolgens wordt dit geregistreerd in een blockchain wat fungeert als een openbare database. 

Wat is het verschil tussen Non-Fungible Tokens en Bitcoins?

Op basis van het bovenstaande kun je al opmaken wat dat het unieke karakter van NFT’s het grote verschil is tussen Non-Fungible Tokens en Bitcoins. NFT’s worden vaak in verband gebracht met cryptocurrency maar er is tot op zekere hoogte sprake van een aantal overeenkomsten. Een Bitcoin kun je immers wel inwisselen tegen een andere Bitcoin, zonder dat dit enige verschil maakt. We laten hierbij de registratiecode uiteraard even buiten beschouwing. Zoals aangegeven is een NFT een uniek digitaal document waar geen tweede van is. 

Hoe interessant is de handel in NFT’s?

De grote media aandacht voor NFT’s roept wellicht de vraag bij je op hoe interessant de handel in Non-Fungible Tokens is. Het antwoord op deze vraag is wederom gebaseerd op het unieke karakter van de NFT’s. Hieruit ontstaat vrijwel automatisch de aloude economische wet van vraag en aanbod. Daarnaast is het niet uitgesloten dat er veel vraag is naar een Non-Fungible Token dat door veel mensen als interessant beschouwd wordt. Dit kan de prijs flink opdrijven. De handel in NFT’s kan dus best interessant zijn.

Waar kun je handelen in Non-Fungible Tokens

Zoals aangegeven zijn er diverse blockchains en andere digitale marktplaatsen ingericht op te handelen in Non-Fungible Tokens. Daarnaast zijn er ook initiatieven zoals NFT Profit (voor meer informatie hierover: NFT Profit inloggen). Het is goed om te weten dat je niet overal met dollars terecht kunt. Er zijn handelsplatformen waarbij met cryptocurrency gewerkt wordt en hiermee hebben we wederom een raakvlak tussen een NFT’s en cryptocurrency onder de aandacht gebracht.