Een dagje wellness kan een ultieme ervaring zijn om jezelf op te laden. Of je nu houdt van de ontspannende warmte van een sauna, de rustgevende golven in een zwembad, of de helende handen van een professionele masseur, een wellnesscentrum biedt het allemaal. Maar om je dagje uit tot een naadloze ervaring te maken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier is een lijst van spullen die je beslist niet wilt vergeten.

Voor een normale saunadag

1. Handdoeken, veel handdoeken

Ja, je kunt handdoeken huren bij de meeste wellnesscentra, maar het is altijd fijn om je eigen handdoeken bij je te hebben. Je hebt er meestal meer dan één nodig: eentje om op te zitten in de sauna, een andere om jezelf mee af te drogen, en misschien nog een extra voor het zwembad.

Spullen voor een dagje wellness

2. Slippers

De vloeren kunnen heet zijn, en je wilt niet het risico lopen om voetschimmel op te lopen. Een paar comfortabele, waterbestendige slippers zijn een must. Vaak ook wel zo fijn om gewoon lekker je eigen slippers mee te hebben en hiermee te kunnen lopen in het wellness.

3. Badjas

Een zachte, comfortabele badjas is niet alleen fijn om aan te hebben, maar is vaak ook verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes. Ook deze kun je natuurlijk vaak huren bij een wellness, maar je bespaart niet alleen geld door het zelf mee te nemen, maar je draagt ook lekker je eigen badjas.

4. Verzorgingsproducten

Shampoo, conditioner en body wash zijn meestal beschikbaar in de wellnesscentra, maar als je een gevoelige huid hebt of gewoon je eigen merken prefereert, is het goed om deze zelf mee te nemen.

5. Eten en drinken

Hoewel de meeste wellnesscentra eten en drinken aanbieden, kan het handig zijn om wat snacks of een flesje water mee te nemen, vooral als je specifieke dieetwensen hebt en je bespaart ook al snel redelijk wat centen door een aantal spullen zelf mee te nemen voor eten en drinken.

Voor een badpakkendag

Een badpakkendag in een wellnesscentrum is een mooie gelegenheid voor diegenen die zich niet helemaal comfortabel voelen bij het idee van naakt rondlopen. De basislijst blijft hetzelfde als voor een normale saunadag, maar er zijn een paar extra dingen om in gedachten te houden.

6. Badpak of bikini

Dit spreekt voor zich, maar je hebt een badpak of bikini nodig. Voor stijlvolle en comfortabele zwemkleding voor dames kun je bij diverse winkels terecht.

7. Extra kleding

Na een lange dag in je badpak, wil je wellicht iets comfortabelers aantrekken. En dan is het goed om te weten dat er naast zwemkleding voor dames nog veel meer te vinden is, zoals bijvoorbeeld modieuze jurken voor dames om lekker ontspannen naar huis te gaan.

8. Haarelastiekjes of haarbanden

Als je lang haar hebt, is het handig om dit bij elkaar te kunnen binden, vooral als je van plan bent om te zwemmen.

9. Waterbestendige tas

Je wilt een aparte tas om je natte spullen in op te bergen voordat je naar huis gaat. Een waterdichte tas is hier perfect voor.

Enkele algemene tips

  • Neem altijd je identiteitsbewijs en eventueel een kopie van je reservering mee.
  • Als je medicijnen gebruikt, vergeet deze dan niet.
  • Neem een boek of tijdschrift mee voor de ultieme ontspanning tussen de saunarondes door.

Dus daar heb je het, alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos dagje wellness. Of het nu een normale saunadag of een badpakkendag is, voorbereiding is het halve werk!