We hebben het allemaal af en toe nodig, echt even quality time met onszelf. Gewoon even niks doen, beetje omlummelen en alleen zijn met onze gedachten. Of dit nu met een kop thee op de bank is of juist bij een ontspannen massage in een wellnesscentrum.

We moeten het onszelf soms cadeau doen, me-time. Hoe je dit doet én hoe je dit bekostigd zonder schuldgevoel? Hier onze tips!

Het zit hem in de kleine dingen

Me-time hoeft niet altijd te betekenen dat je een complete wellness vakantie boekt. Het kan ook al zitten in hele kleine dingen zoals het kopen van je favoriete tijdschrift of het bereiden van je favoriete maaltijd. Wij raden aan om vooral de momenten te benutten wanneer je huisgenoten aan hebben gegeven het huis even te verlaten. 

Grijp die kans en laat die berg was dan echt even liggen, die komt later wel. Sluit jezelf op in de badkamer en doe een lekkere geurkaars aan. Je zult zien, daarna ga jij als een razende door die wasmand heen en ben je weer helemaal opgeladen!

Zoek een hobby

We hoeven niet altijd niks te doen om onszelf me-time te geven. Het hebben of creëren van een nieuwe hobby is bijvoorbeeld ook al iets wat we toch echt wel als me-time mogen rekenen. Of dit nu het spelen van piano of een potje tennis is, dat maakt niet uit. 

Kies iets wat bij jou past. Ben je dit een beetje vergeten? Ga dan terug naar jezelf als kind, wat vond je toen écht leuk om te doen?

De échte wellness

Natuurlijk kunnen we een mini spa creëren bij ons thuis, maar de echte beleving krijg je natuurlijk pas in een wellnesscentrum. Het gaat niet alleen om de sauna, maar ook het overheerlijke buffet en de massages zorgen ervoor dat jij écht tot rust komt. 

Je hoeft zelf niks te regelen maar jezelf alleen maar over te geven aan de rust. Dat een dagje wellness duur is, dat snappen wij. Tenminste als je het echt goed wilt doen, dus inclusief de extra’s. Het is dan ook raadzaam om hier een spaarpotje voor op te bouwen voor jezelf. Dat spaargeld niks meer oplevert, dat is wellicht bekend. Stort dit geld daarom maandelijks in een ander potje zoals in een aandelen of crypto pakket. 

Of dit lastig is? Tegenwoordig gelukkig niet meer. Er zijn al zeer overzichtelijke platformen als https://immediateedge.biz/nl/ die speciaal gemaakt zijn voor de beginner. Voor je het weet, is hierdoor een bezoekje aan de spa jouw maandelijkse uitje!

Kortom, me-time is niet alleen belangrijk. Het is daadwerkelijk een must om goed je in je lijf te blijven voelen. Dat daar niet één oplossing voor is, dat tonen wij wel aan met bovenstaande tips. Maar onthoud vooral; Gun het jezelf!