Anderhalf jaar geleden ging de bekende sauna in Eindhoven Sauna Prinsejagt failliet. Dit kwam door een afnemend aantal bezoekers en hoge rentelasten. De sauna wil na deze periode toch een doorstart gaan maken. Dat willen ze gaan doen door een crowdfunding actie op te starten. Vorig weekend is er een wervingsactie voor aandeelhouders van start gegaan op het internet. Hieronder is meer over deze crowdfundingsactie en de mogelijke doorstart te lezen.

Crowdfunding voor Prinsejagt in Eindhoven

De actie is opgezet door de voormalige eigenaar van de sauna, Martijn Klerks en de architect Huub Segeren. Samen willen zij met de actie 2,3 miljoen euro binnenhalen voor de doorstart van het bedrijf. Nadat het bedrijf anderhalf jaar geleden failliet ging heeft de curator nog geprobeerd om overnamekandidaten te vinden. Aangezien het pand eigendom bleef van Klerks is dit op niks uitgelopen.

Voorheen was Sauna Prinsejagt de enige publieke hetro-sauna in Eindhoven. Tijdens de doorstart is het de bedoeling dat de sauna zich in de markt positioneert met een nieuwe formule. Dit willen ze doen met de formule Zen Spa Wellness. Zo zal er ook meditatie en yoga worden aangeboden naast alleen de sauna’s en dompelbaden.

Cijfers

Tussen 2012 en 2014 daalde de omzet van 1,2 naar 0,9 miljoen euro, zo blijkt uit een verslag van de curator. Echter geeft Martijn Klerks aan dat de bedragen rond de 1,3 miljoen euro lagen.

Op de website waar de actie voor de crowdfunding plaatsvindt worden er goede resultaten belooft aan de investeerders. Wanneer de crowdfunding een succes wordt dan zal de feitelijke omzet veel hoger komen te liggen dan de schatting van 1,35 miljoen euro. In 2010 werd er bij Sauna Prinsejagt al een omzet gehaald van 1,6 miljoen euro.