Heerlijk ontspannen in de sauna, voor veel mensen de ultieme manier om tot rust te komen. Wanneer je dan ook nog kan genieten op een droomplek, is de beleving helemaal compleet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zweetsessie met uitzicht op de bergen of de zee? Of verlang je meer naar een plekje midden in het bos? Hieronder vind je een overzicht van de mooiste sauna’s in Europa.

1. Thermen & Badwelt Sinsheim, Duitsland

Ver reizen is niet nodig, bij onze buren kun je terecht voor je ultieme saunabeleving. Geniet in de Koi Sauna van kleurrijke Koikarpers die voor je zwemmen in een aquarium. Of kijk naar de verschillende tropische vogels in de Tropen Sauna. Niet zo’n fan van dieren? Dit saunacomplex biedt daarnaast ook een sauna met een sterrenhemel en een sauna met een bioscoopscherm.

2. Hotel Arts Barcelona, Spanje

Om de drukte van Barcelona te ontspannen ben je bij dit hotel aan het goede adres. Hier bevindt zich onder andere een sauna, zwembad en bubbelbad op de 43e verdieping. Dat betekent ontspanning op grote hoogte met uitzicht over de stad en de zee.

3. Adler Lodge, Italië

Wanneer je je saunabezoek plant bij Adler Lodge, ben je verzekerd van een panoramisch uitzicht. Tijdens je saunasessie heb je namelijk uitzicht op de Dolomieten, de bergketen in Italië met typische steile rotswanden en pieken.

4. Mama Thresl, Oostenrijk

Ook in Oostenrijk vind je sauna’s met prachtige uitzichten. Bij Mama Thresl kijk je naar de Oostenrijkse bergen en bossen terwijl jij heerlijk aan het ontspannen is. Daarbij is de sauna zelf erg modern met saunabanken met organische vormen en vloeiende lijnen.

5. 7132 Therme, Zwitserland

Deze luxe sauna bevindt zich midden in de bergen van Zwitserland, waardoor je ook hier van panoramische uitzichten kan genieten. Daarnaast maakt deze sauna gebruik van mineraalrijk water. Dit wordt gewonnen uit de grond op zo’n 1000 meter diepte. Hierdoor is het damp op je huid 100% natuurlijk.

6. MiraMonti Boutique Hotel, Italië

Wil je je saunabeleving compleet maken door je helemaal terug te trekken in de natuur? Dit kan bij de Miramonti Boutique Hotel. Zij hebben een sauna die zich 20 meter boven de grond bevindt en omringd is met bos. Om het plaatje compleet te maken, bevindt zich op 20 meter hoogte ook een buitendouche.

Enthousiast geworden? Begrijpelijk! Houd wel in het achterhoofd dat de regels en rituelen bij een saunabezoek in het buitenland wat anders kunnen zijn. Daarnaast is een reisverzekering afsluiten verstandig als je naar het buitenland gaat. Meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar dit artikel, waarbij de 10 meest bijzondere sauna’s wereldwijd worden besproken.