Top 10 meest bijzondere sauna’s wereldwijd

De feestdagen op een unieke manier vieren? Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de meest bijzondere sauna’s wereldwijd eruit zien en bent u benieuwd waar u deze kunt vinden? Wij hebben het onderzocht. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest indrukwekkende sauna’s over de hele wereld.

Oorspronkelijk komt het concept van de sauna uit Finland. Net zoals de Romeinen Thermae hadden, de Turken hamam en de Russen Banja. Inmiddels is het vanzelfsprekend geworden voor de gemiddelde Nederlander om geregeld een sauna te bezoeken. Het aanbod aan sauna’s is de laatste decennia aanzienlijk gestegen. De meeste mensen zijn bekend met diverse grote wellnesscentra in Nederland. Degene waarvoor dit nog niet genoeg is kunnen op deze pagina een overzicht vinden met de meest merkwaardige sauna’s buiten de Nederlandse grenzen!

#1 – Liquid Room in Berlijn (Duitsland)

liquid room in BerlijnOp nummer 1 hebben we onze buren. Goed bereikbaar en u kunt gelijk de kerstmarkt meepakken deze winter. Midden in het centrum van Berlijn vindt u Liquid Room. Een plek om te rusten en ontspannen. Hier vindt u een Finse sauna, Himalaya sauna, stoombad en een kelo panorama sauna. Wat de Liquid Room uniek maakt is dat u tussen de saunaronden door het effect van floating kunt ervaren op een unieke manier. U drijft in warm water. Door de hoge concentratie zout in het water wordt het drijven mogelijk gemaakt. In de piek van de ruimte schijnt maanlicht. Lichteffecten en verschillende kleuren in de ruimte zorgen voor een extra unieke beleving.

Niet alleen Liquid Room is een bijzondere sauna in Berlijn, maar als je hier toch bent dan kun je ook een bezoek brengen aan Vabali Spa Berlin.

#2 – Floating sauna in Rosendahl (Noorwegen)

Floating sauna RosendahlDrijven op het water in een sauna? Het is mogelijk! De sauna is in 2002 gebouwd en is te vinden in Rosendahl in Noorwegen. De sauna wordt bereikt door er naartoe te zwemmen of met een rubberen boot. De temperatuur in de sauna kan oplopen tot 80 graden. In de nacht licht de sauna op en kunt u het zien drijven op het water. Wanneer de temperatuur omhoog gaat worden de ramen van de sauna semi-transparant.

#3 – Agora Sauna in Sandhornøya (Noorwegen)

Agora SaunaEind juli 2015 is in Noorwegen de grootste sauna ter wereld geopend. Tijdens het SALT-festival is deze sauna geopend. De sauna is te vinden op een eiland op een afgelegen strand nabij de poolcirkel. In de sauna passen maar liefst 120 mensen. De voorzijde is voorzien van glas, zodat er een prachtig uitzicht is over de Noordelijke IJszee. Verder is de sauna voorzien van een bar.

#4 – Sauna Gondola in Ylläs (Finland)

Sauna GondolaFinland, het land waar de sauna niet meer weg te denken is. In de wintersportplaats Ylläs beleeft u de sauna op een manier hoe u die niet eerder heeft meegemaakt. In een skilift wordt u in 2 kilometer naar de top van Ylläs gebracht. De cabine waarin u zich begeeft is omgebouwd naar een sauna! In de avond worden de cabines gebruikt als sauna wanneer niemand meer aan het skiën is. De temperatuur loopt op tot 80 graden.

#5 – Cadyville Sauna in New York (United States)

Cadyville SaunaDe Cadyville Sauna is te vinden aan de Saranac Lake in New York. Deze sauna is tegen een klif op gebouwd. De rotsen fungeren aan een kant binnen als muur van de sauna. De hele sauna is bedekt met spiegels. Onder de sauna is een rivier welke een waterkolk veroorzaakt. De waterkolk reflecteert de zonnestralen op de rotsen en op de sauna.

#6 – Bowen Mountain Bush Retreat (Australië)

Bowen MountainEen prachtig ontworpen huis uit 2012. Op de Bowen Mountain (Zuid-Wales) vindt u dit huis dat beschikt over een zwembad, sauna faciliteiten en een prachtig uitzicht heeft vanaf de berg.

#7 – On top off the Rocky Shores (Canada)

Rocky Shores saunaOp een privé eiland ten noorden van Toronto hebben we deze unieke sauna gevonden. De sauna is ontworpen uit licht hout en bevat geen hoeken. De sauna bestaat een en al uit rondingen. Van de buitenkant steekt de sauna uit over de Rocky Shores.

#8 – Stanglwirt Hotel in Going am Wilden Kaiser (Oostenrijk)

Stanglwirt HotelDeze prachtige sauna vindt u in Oostenrijk bij het Stanglwirt Hotel. Op het gebied van wellness heeft dit hotel nog veel meer te bieden. En zoutwatergrot, een kristalstoomsauna tegen de rotsen, een steensauna en nog veel meer.

#9 – Hostellerie La Cheneaudière & Spa in Colroy-la-Roche (Frankrijk)

Hostellerie La CheneaudièreMidden in de bossen en bergen van Frankrijk verblijft u in het hotel Hostellerie La Cheneaudière. Deze accommodatie beschikt over 2.000 m² aan spa. Deze bestaat o.a. uit 4 sauna’s, 3 zwembaden en hamam. De suites beschikken over een lift en hot tub met panoramisch uitzicht.

#10 – Sauna in Vastra Karup (Zweden)

Vasta Karup ZwedenDeze prachtig ingerichte sauna vindt u in Västra Karup in Zweden. De sauna vindt u op het platteland. Voorheen was het een oude boerderij. Zweedse architecten hebben er deze sauna met zwembad van gemaakt.

—————-
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de redactie van Wellnesscentrum Nederland via info@wellnesscentrumnederland.nl.
—————-

Laat een Reactie achter

 1. Michelle

  Een sauna in een kabelbaan? Kun je dan wel meerdere keren op en neer? Als ik ooit eens naar een van de sauna’s kan dan grijp ik de kans zeker. Maar voorlopig blijf ik trouw aan de Veluwse Bron!

 2. Ton

  Mijn voorkeur, Stanglwirt. Mooie sauna en de omgeving is ook niet verkeerd.
  Dubbel genieten dus

 3. Gerard van Nuland

  Sorry een vergeten zeker al 5 keer geweest waanzinnig top plek.

Reacties zijn gesloten.