Maar weinig wellnesscentra en winkeliers aanvaarden op dit moment cryptobetalingen, maar toch is het wel degelijk mogelijk om met je Bitcoinwallet van een ontspanmomentje te genieten. Niet alleen omdat webshops Bitcoinbetalingen steeds vaker toestaan en je zo zelf wellnessapparaten in huis kan halen, maar ook omdat er steeds meer omwegen zijn die Bitcoinbetalingen mogelijk maken. We leggen het voor je uit.

Wat is Bitcoin nu ook weer?

Bitcoin is een cryptomunt, een alternatief, digitaal betaalmiddel dat onafhankelijk is van centrale banken of andere centrale beheerders. Bitcoins vertegenwoordigen een waarde in fiatgeld. Deze waarde is net als bij aandelen afhankelijk van de markt van vraag en aanbod. Hoewel deze digitale munten als betaalmiddel zijn ontwikkeld, worden ze in de praktijk veelal als investering aangewend. Beleggers hopen dan winst te maken doordat de waarde van hun cryptomunten toeneemt. Ook andersom is dit mogelijk. Via de website bitcoinprime.io/nl/ kan je bijvoorbeeld ook winst realiseren als de koers van Bitcoin daalt.

Eenvoudig online betalen met Bitcoins

Er zijn steeds meer webshops waar het mogelijk is om met cryptomunten te betalen. Dat heeft ook te maken met betaalplatformen die de betaalmunten hebben geïntegreerd. Mollie is daar een voorbeeld van. Mollie is een Nederlandse betaalprovider die de betalingen voor haar klanten regelt. Dergelijke providers hebben Bitcoinbetalingen veel toegankelijker gemaakt, waardoor het accepteren van Bitcoinbetalingen niet langer het alleenrecht is van grote spelers als Amazon. Hierdoor is het wel heel eenvoudig om wellnessapparaten te kopen met behulp van je digitale wallet.

Ook in sommige fysieke winkels is het mogelijk om met Bitcoins te betalen. Het is voor winkeliers wel iets complexer, omdat ze eerst zelf een wallet dienen aan te maken en dus wel wat technische kennis nodig hebben. Ook boekhoudkundig levert het vaak extra zorgen op. In de praktijk aanvaarden nog niet veel winkeliers Bitcoinbetalingen. Gelukkig zijn er alternatieven.

Met een kredietkaart je Bitcoins uitgeven

Als een webshop of een winkelier geen cryptobetaling aanvaardt, zou je in theorie je Bitcoins kunnen verkopen om vervolgens met het fiatgeld de betaling uit te voeren. Dat is natuurlijk omslachtig en daarom zijn er slimmere oplossingen bedacht. Er bestaan namelijk kredietkaarten die je linkt aan je Bitcoinwallet. Met behulp van je kredietkaart kan je dan gewoon betalen met je Bitcoinwallet. Omdat steeds meer webshops en winkeliers kredietkaarten aanvaarden, levert dat in de praktijk veel mogelijkheden op. Ook bij wellnesscentra kan je vaak met een kredietkaart betalen, waardoor een dagje uit betalen met Bitcoin wel degelijk mogelijk is.

Een bekend voorbeeld hiervan is de Binance Visa Card. Met deze kredietkaart van Binance, een cryptobeurs voor het kopen en verkopen van diverse cryptomunten, kan je bij meer dan zestig miljoen winkels ter wereld betalen. Bovendien rekent Binance geen fees aan en kan je tot 8% cashback krijgen op al je aankopen. Er zijn nog heel wat alternatieven voor deze kredietkaart, zoals de Coinbase Card, de TRASTRA Card en de Bitpanda Card. Het principe is vrijwel altijd identiek.

Via PayPal betalen met je Bitcoins

In de toekomst zal het steeds eenvoudiger worden om met cryptomunten te betalen. Ook PayPal heeft zich namelijk op de markt gestort. PayPal heeft vorig jaar zelfs het anti-Bitcoinbeleid helemaal overboord gegooid. Hierdoor is het voor klanten niet alleen mogelijk om Bitcoins te kopen en te verkopen via het PayPal-netwerk, maar ook om ze via het netwerk uit te geven. De mogelijkheid is momenteel wel nog maar voor een beperkt aantal gebruikers opengesteld. Er worden ook maar een handvol cryptomunten aanvaard. Naast Bitcoin gaat het onder meer om Ether en Litecoin.