Het is een cliché geworden om te zeggen dat je gezondheid het belangrijkste is wat je hebt. Maar het is er tegelijkertijd wel een die ontzettend waar is. Helemaal in de tijd waarin we nu leven is het onmisbaar om meer tijd te steken in je gezondheid. Wij geven je 5 redenen waarom het goed is om daar vandaag de dag direct mee te beginnen. 

1) Helpt tegen stress en burn outs

In Nederland zijn er maar liefst bijna een miljoen mensen die last hebben van burnout klachten. En tijdens de lockdown is dit alleen maar erger geworden. Daarnaast leven we in een samenleving waar er al snel hoge eisen worden gesteld aan anderen. Deze druk kan stress veroorzaken of alleen maar erger maken. 

Dagelijks de nodige beweging krijgen en een aantal keer per week intensief sporten helpt ontzettend goed tegen stress en burnout klachten. Wist je dat het bezoeken van een sauna er ook aan bijdraagt om je stressklachten te verminderen? Combineer de nodige beweging dus met het bezoeken van een sauna en het zal enorm helpen tegen stress en burnout klachten! Lees hier overigens nog 6 redenen waarom je periodiek naar de sauna zou moeten gaan

Er zijn namelijk al veel onderzoeken geweest die laten zien dat mensen die een goede weerstand hebben, veel beter opgewassen zijn tegen het virus. Natuurlijk is dit ook geen garantie dat je er nooit erg ziek van kan worden, maar het is inmiddels wel bewezen dat het je zal helpen. 

2) Beste middel tegen COVID-19

Thuis blijven zitten, je laten vaccineren en 1,5 meter afstand houden van andere mensen zijn allemaal maatregelen die nog vast in ons hoofd zitten. Maar we horen weinig over dat we aandacht moeten steken in onze eigen gezondheid. De beste manier om jezelf te beschermen tegen dit vervelende virus is door te werken aan je eigen immuunsysteem. 

3) Beter voor je emoties en humeur

Je gezondheid en je humeur zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iemand die ongezond in elkaar zit die zit ook veel beter in zijn vel. Dat draagt indirect weer bij aan heel veel andere zaken in je leven. Enerzijds ben je natuurlijk een stuk vrolijker en heb je minder last van schommelingen in je humeur, maar doordat jij je beter voelt, zullen je sociale en zakelijke contacten ook vanzelf veel beter lopen. Mensen worden namelijk aangetrokken door vrolijke en enthousiaste mensen. 

4) Minder kosten met een gezonde levensstijl

Maar die biologische groenten zijn juist veel duurder? En de sportschool en fitnessapparatuur zijn juist hartstikke duur? Kosten die je maakt voor je gezondheid zullen zich op termijn altijd uitbetalen. Wie wat geld investeert in een gezonde levensstijl die zal door de jaren heen veel goedkoper kunnen leven. Helemaal wanneer we ouder worden maakt dit een groot verschil. 

Mensen die namelijk heel bewust bezig zijn met hun gezondheid, die maken veel keuzes op een andere manier. Denk aan de pakjes peuken die je niet meer koopt. Bovendien gaan de prijzen van sigaretten alleen maar hard omhoog en dat is iets dat niet snel goedkoper zal worden. Hetzelfde geldt voor alcohol. 

Denk ook eens aan de kosten die je andere moet maken voor je zorg. Je zorgverzekering kan namelijk ook naar beneden worden bijgesteld wanneer je gezondheid op orde is. Naast de zorgverzekering zelf, ben je ook veel minder snel geld kwijt aan je eigen risico. Doordat je in een jaar veel minder snel naar de huisarts of het ziekenhuis hoeft, betaal je namelijk minder of geen eigen risico.

En dan zijn er natuurlijk ook nog alle indirecte financiële gevolgen. Zoals we eerder al aangegeven hebben, zul je zien dat je emoties en positief door worden beïnvloed, wat weer zorgt voor betere zakelijke relaties. Daarnaast ben je energieker en beter in staat om je te focussen op je werk. 

5) Fit en voorbereid de winter in

Tot slot staan we ook weer op het punt om de winter in te gaan. Daar wil je natuurlijk fit en vitaal ingaan, zodat je overal goed op bent voorbereid. Natuurlijk is er ook het risico dat COVID-19 weer op komt dagen tijdens de wintertijden, maar daarnaast hebben we ook altijd nog de normale griepklachten of een vervelende verkoudheid waar we te maken kunnen krijgen. Maar je fit voelen in de wintertijden is de beste manier om in deze maanden ook nog volop te kunnen genieten!