Deze zomer stond de nieuwe augmented reality game Pokemon GO centraal. Spelers moeten bij het spelen van deze game de straat op om met behulp van de smartphone de virtuele wezentjes te vangen, te trainen en ermee te vechten. De smartphone maakt hierbij gebruik van gps om de locatie te bepalen en de camera om de Pokemon te vinden. Het spel is echter zo populair geworden dat het al voor veel overlast heeft gezorgd in Nederland. Zo was er in Kijkduin (bij Den Haag) veel overlast aan trainers die op jacht zijn naar de virtuele wezens. In dit gebied schijnen veel zeldzame Pokemon voor te komen. Ook de sauna’s krijgen te maken met Pokemon GO. Bij de Sauna van Egmond Haarlem is er namelijk een Pokemon GO verbod ingesteld.

Pokemon GO verbod bij de Sauna van Egmond Haarlem

Het augmented reality spel Pokemon GO is zo populair geworden dat spelers de telefoon al bijna de sauna mee in nemen. Om dit te voorkomen heeft de Sauna van Egmond Haarlem direct een verbod ingesteld op het spelen van Pokemon GO. Op het raam van het complex is een briefje geplakt met het verbod. Op het briefje is te lezen dat het niet toegestaan is voor Pokemon trainers om Pokemon te vangen bij het complex van de sauna.

De woordvoerder van de sauna Cees Aalders laat weten dat het om voorzorgsmaatregelen gaat. Er zijn tot dusver nog geen mensen betrapt die daadwerkelijk Pokemon GO aan het spelen zijn in de sauna. De sauna wil dit graag voor zijn. Volgens Aalders kunnen de gasten wel lachen om de melding.

Privacy in de sauna

Er is nog niks bekend geworden of er andere sauna’s zijn die het verbod ook hebben ingesteld. Echter is het over het algemeen niet nodig om een dergelijk verbod in te stellen. In de meeste sauna’s is het namelijk sowieso niet mogelijk om een smartphone binnen in het complex te gebruiken. De sauna is namelijk een plek waar mensen naakt rondlopen. Wanneer mensen de smartphone gaan gebruiken dan is er geen privacy meer in de sauna voor de mensen die er naakt rondlopen.