Afgelopen januari werd er groen licht gegeven voor de bouw van een ontbijthotel bij het Wellnessresort de Veluwse Bron in Emst. Het ontbijthotel zal worden gebouwd op het Kievitsveld in Emst en zal in totaal 40 tweepersoonskamers tellen. Bij de Eper gemeenteraad is daar destijds met een ruime meerderheid goedkeuring voor gegeven. In januari waren er al mensen die protesteerden tegen dit plan. Inmiddels zijn er buren en recreatieondernemers die bij de Raad van State hebben geëist dat er een einde moet worden gemaakt aan het plan van de uitbreiding bij de Veluwse Bron.

Verzet tegen het ontbijthotel

Omwonenden en in totaal drie ondernemers met een eigen Bed and Breakfast in de omgeving hebben zich verzet tegen het plan van de Veluwse Bron. Afgelopen donderdag hebben zij de Raad van State namelijk gevraagd om het plan te beëindigen. Het plan zorgt voor het bouwen van een ontbijthotel, vijf plaatsen voor campers en het aanleggen van twee overloopparkeerterreinen.

Volgens de tegenstanders van het plan wordt de rust in de omgeving teveel aangetast. Dit argument komt voornamelijk bij de buurtbewoners vandaan. De eigenaren van de Bed and Breakfasts zijn bang voor de concurrentie van het ontbijthotel. Op dit moment ontvangen de B&B’s namelijk veel gasten die een bezoek brengen aan de Veluwse Bron. Daarnaast zijn de tegenstanders van mening dat de Veluwse Bron is bedoeld voor dagrecreatie en dat een hotel daar niet in thuis past.

Voor het ontbijthotel dat gebouwd zal gaan worden is een stuk grond nodig van maar liefst 1700 vierkante meter. Het hotel zal gaan beschikken over een kleine keuken. In deze keuken kunnen geen grote maaltijden gemaakt worden, maar de Raad van State is benieuwd of het ontbijthotel kan uitgroeien tot een restaurant waar mensen ook terecht kunnen om te lunchen of te dineren. Verder was de Raad van State nog benieuwd of er alleen maar tweepersoonskamers zullen komen, maar dit heeft de Gemeente al bevestigd.

Verwacht wordt dat de uitspraak van de Raad van State over zes weken zal volgen.