Sauna Soesterberg, oftewel Omega Spa & Wellness wordt per 2 januari 2017 overgenomen door het familiebedrijf Thermen Bussloo uit Voorst. De familie Dolman ziet namelijk veel kansen in dit wellnesscentrum in Soesterberg en wil het graag naar hetzelfde niveau brengen als Thermen Bussloo.

De overname

De sauna in Soesterberg werd enkele jaren geleden al failliet verklaard en ging in augustus 2015 door onder de naam Omega Spa & Wellness. Echter bleek ook al snel dat het financieel niet goed ging met het bedrijf. Fabian Dolman heeft aangegeven dat zij wel mogelijkheden zien in een succes van deze sauna.

Momenteel werken er 60 personeelsleden bij deze sauna. Door de overname kunnen de werknemers hun baan behouden. Fabian Dolman geeft zelfs aan dat ze van plan zijn om het werknemersaantal naar de 100 tot 120 te brengen. De familie Dolman wil de komende tijd hard gaan werken aan de sfeerbeleving van het pand. Hierbij speelt de ligging in de bosrijke omgeving een belangrijke rol. Tijdens de verbouwingen zal het pand gewoon geopend blijven voor bezoek.

Nadat het bedrijf in augustus 2015 was doorgegaan onder de naam Omega Spa & Wellness zijn er intensieve gesprekken geweest met andere sauna’s over een mogelijke samenwerking. Thermen Bussloo is een van de gesprekspartners geweest. Uiteindelijk hebben de gesprekken geleid tot de verkoop van het saunacomplex aan de familie Dolman.

De bouw van Thermen Berendonck door Thermen Bussloo

Enkele maanden geleden werd het nieuws al bekend gemaakt dat Thermen Bussloo bezig gaat met het bouwen van een nieuwe sauna: Thermen Berendonck. Deze sauna zal worden gebouwd aan de rand van de recreatieplas in Wijchen. Verwacht wordt dat deze sauna met de kerst van 2017 bezocht kan worden. Meer informatie over de bouw van Thermen Berendonck leest u op deze pagina.