Iedereen voelt zich wel een keer down of misschien zelfs een beetje depressief. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 5 Nederlanders tussen de 18 en 64 jaar wel eens te maken krijgt met een depressie. Je down of depri voelen kan iets lichter worden gemaakt door je lichaam en geest goed te verzorgen. Dit kun je natuurlijk doen door regelmatig naar de sauna te gaan, maar wat ook al helpt is een bezoekje aan de kapper of een wandeling in de buitenlucht. Kan jouw uiterlijk en zo ook je innerlijk wel een frisse boost gebruiken? In dit artikel lees je meer over hoe je een stralend uiterlijk krijgt door een aantal tips toe te passen in je leven.

Als je haar maar goed zit: bezoek de kapper

Een van de activiteiten die er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat je je iets beter in je vel voelt, is een kappersafspraak plannen. Het maakt niet uit wat je bij de kapper gaat doen: of je nou je puntjes bij laat knippen of wanneer je voor een volledige nieuwe coupe gaat – feit is dat je je na een kappersbezoek altijd weer een beetje herboren voelt. Men zegt niet voor niets “als je haar maar goed zit!”. Onze tip: bezoek eens een kapper voor een uitgebreide knip- en wasbeurt en ga naar een kapper die echt bij jouw kapsel en/of haarstijl past. Heb je bijvoorbeeld krullen? Kies dan het liefst een goede krullenkapper uit, zoals deze uitstekende krullenkapper in Amsterdam. Het voordeel van zo’n kapper is dat ze op basis van jouw haarstijl (in dit geval krullen) een kwalitatief kapsel kunnen maken.

Een dagje voor jezelf in de wellness

De volgende tip had je waarschijnlijk al wel aan zien komen: om je beter te voelen, is het aan te raden om af en toe een dagje voor jezelf te plannen bij een wellnesscentrum bij jou in de buurt. Er zijn genoeg redenen om periodiek naar de sauna te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je daar de giftige stoffen in je lijf eruit kunt zweten? Ook kun je je immuunsysteem verbeteren door af en toe naar de sauna te gaan en even flink te relaxen. Daarnaast krijgt je huid een boost door het vele zweten en de koude baden, waardoor je automatisch lekkerder in je vel gaat zitten. Al met al is een bezoekje aan een wellnesscentrum de ideale oplossing om er stralender uit te gaan zien en om je beter te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Voldoende slaap is heel belangrijk

Wat veel mensen niet weten is dat het aantal uren slaap dat je krijgt van invloed is op hoe je huid eruit ziet en op hoe je je voelt. Wanneer je minder slaapt dan wordt aangeraden zul je dit waarschijnlijk al gauw gaan merken en gaan zien. Je huid ziet er grauwer uit, je krijgt wallen en misschien ervaar je zelfs dat de structuur van je huid veel droger wordt. Ook voel je je na een of meerdere nachten met weinig slaap minder vrolijk, ben je misschien snel geïrriteerd en ben je sneller emotioneel. Dat heeft natuurlijk weer effect op je algehele gesteldheid. Daarom is het aan te raden om je slaap aan te pakken – zorg ervoor dat je iedere nacht tussen de 7 en 9 uur slaapt.

Gevarieerd eten en genoeg water drinken

Net als goed slapen is goed en gevarieerd eten en drinken heel belangrijk. Uiteraard kan het geen kwaad als je een keer chocolade eet of een keer een wijntje neemt. Wil je je echter mentaal en lichamelijk fit voelen dan is het aan te raden om dit niet te vaak te doen. Hierbij is het ook van groot belang om voldoende water te drinken. Water is na zuurstof een van de meest belangrijke stoffen in het lichaam, dus je kunt je misschien wel voorstellen dat het belangrijk is om voldoende water te drinken om je fit te voelen. Wat betreft eten is het goed om te letten op inname van groente, fruit en eiwitten en let daarnaast op de hoeveelheden koolhydraten en vet die je binnenkrijgt voor een gevarieerd dieet.

Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten van kwaliteit

Een bezoekje aan de (krullen)kapper? Check! Iedere dag voldoende groente en fruit eten? Check! Voldoende dagen met ontspanning plannen? Ook check! Waar je verder nog op kunt letten is om iedere dag naar buiten te gaan voor een heerlijke dosis frisse lucht. Kijk tot slot ook eens naar de producten die je gebruikt voor je gezicht en huid. Ga het liefst niet voor goedkope troep, maar kies voor kwaliteit zoals natuurlijke producten die echt iets voor een stralende huid kunnen betekenen. Kijk hierbij ook naar eventuele zonbescherming; veel verzorgingsproducten beschikken over SPF waardoor je (deels) beschermd bent tegen UV-straling en je huid minder snel veroudert.