In Nederasselt in is men met de verbouwing van start gegaan bij Sauna en Beauty Oase. Bij deze sauna aan de Rijksweg is men begonnen met het aanleggen van het nieuwe parkeerterrein en de parallelweg. Voorheen waren er veel problemen met de parkeergelegenheid bij deze sauna. Daar moet nu een einde aan komen en hieronder leest u er meer over.

De parkeergelegenheid

Op het terrein van Sauna en Beauty Oase kunnen momenteel 60 auto’s terecht. Veel bezoekers parkeren de auto langs de weg in de berm wat voor gevaar in het verkeer zorgt. Langs deze weg komen veel jonge scholieren en de geparkeerde auto’s zijn niet goed voor de veiligheid van de fietsers. Andere bezoekers parkeren de auto aan de andere kant van de Maas in Grave. Vanaf hier gaat een shuttlebus om de bezoekers naar de sauna te brengen en weer terug naar de auto. Niet heel efficiënt wanneer men een ontspannen dagje naar de sauna wil.

Voorheen werd het land rondom de sauna beheert door Theunissen Tuinplanten Tuinaanleg die de grond niet wilde verkopen. Daar is nu verandering in gekomen waardoor er ruimte komt om 150 parkeerplekken aan te leggen. Wanneer de parkeerplaatsen af zijn zullen bezoekers voldoende ruimte hebben om de auto te parkeren en hoeft men geen shuttlebus meer te nemen naar het saunacomplex.

Verbouwing

De nieuwe op- en afrit van het parkeerterrein wat wordt gebouwd zullen aansluiten op de Ventweg. Wanneer de parkeerplaatsen klaar zijn wil de sauna nog verder gaan met verbouwen. Zo wil Sauna en Beauty Oase in Nederasselt ook een flinke uitbreiding maken in de tuin. De tuin zal een lig gedeelte krijgen zo groot als een voetbalveld. Indien de sauna een vergunning krijgt dan wil het ook een serre gaan bouwen voor de bezoekers.