Wil je thuis lekker aan het klussen gaan, maar nog niet helemaal zeker waar je het beste mee aan de slag kan gaan? Wat dacht je van de badkamer en daar helemaal een luxe ruimte van maken? Er zijn verschillende redenen om hiervoor te kiezen. Wij geven je de verschillende redenen waarom dit een groot voordeel heeft en hoe je hiermee aan de slag gaat!

Helemaal tot rust komen in je eigen wellness aan huis

Hoe lekker is het wel niet wanneer je in je eigen huis gewoon een wellness bereik hebt. Je gaat lekker je eigen luxe badkamer in waar je misschien een ingebouwde speaker hebt en een relaxt muziekje opzet. Ondertussen laat je de badkuip (of misschien wel de jacuzzi) vollopen met water waar je wat badschuim in gooit. Zodra deze is volgelopen is het tijd voor jou om er ook in te duiken en lekker te genieten van de rust. 

Dat is het voordeel van het zien van de badkamer als een wellness gedeelte in je eigen woning. Niet alleen is het compleet gratis en hoef je dus geen ticket te kopen voor een wellnesscentrum, maar ook is het veel laagdrempeliger om er elke dag gebruik van te maken direct aan huis.

De gezondheidsvoordelen

Tot rust komen is niet alleen prettig, maar het is ook ontzettend gezond voor je. Het is goed voor je mentale gezondheid en dit zorgt indirect weer voor een betere gezondheid van je lichaam. Stress is namelijk een van de factoren die ontzettend slecht is voor je lichaam. Dit wordt nog altijd veel te vaak en veel te veel onderschat door veel mensen. 

Daarnaast kan je er bij een luxe badkamer ook voor kiezen om een sauna te installeren. Er zijn enorm veel gezondheidsvoordelen bij het gebruik van een sauna. Dit wordt steeds vaker gedaan en de kosten hiervoor hoeven ook helemaal niet zo hoog te zijn. Er zijn namelijk veel sauna’s die worden gezien als een instapmodel en voor een goede prijs zijn aan te schaffen. Ook zijn deze vaak ook nog erg compact waardoor ze goed in de badkamer passen. 

De waarde van je eigen huis

Niet alleen is het relaxt voor jezelf en heeft het verschillende gezondheidsvoordelen, maar ook vanuit een financieel perspectief kan het interessant zijn om hiervoor te kiezen. Dit is voornamelijk zo wanneer je op dit moment een hele oude badkamer in je woning hebt. Door te kiezen voor het vervangen van de oude badkamer voor een compleet nieuwe dan zal dat de waarde van je huis ten goede komen. Een woning met een zeer oude badkamer is namelijk minder waard dan wanneer er een gloednieuwe badkamer in zit dit er strak en modern uitziet. 

Redenen voor luxe badkamer aan huis

Aan de slag gaan met het inrichten van een luxe badkamer

Het belangrijkste is natuurlijk hoe je het allemaal gaat doen en hoe je dit het beste kan aanpakken. Ten eerst is het belangrijk dat je een heel goed plan voor jezelf maakt. Wat wil je precies? Wat moet het resultaat worden? Wat is je budget en welke stijl wil je in de badkamer creëren? 

Wanneer je dergelijke zaken allemaal goed op orde hebt en duidelijk voor jezelf hebt dan kun je stappen gaan ondernemen om er ook daadwerkelijk voor te gaan zorgen dat de eerste stappen worden gezet. 

Je kunt daarna gaan kijken welke klussen je gaat uitbesteden en welke je helemaal zelf doet. Helemaal wanneer het gaat om klussen in de badkamer dan zijn er een aantal werkzaamheden die je beter aan een professional over kan laten. Denk bijvoorbeeld aan het tegelwerk. Omdat je niet te maken wilt krijgen met lekkages in je woning, wil je er zeker van zijn dat het tegelwerk nauwkeurig en op de juiste manier wordt gedaan en het kan een flink lastige klus zijn. 

Ook zijn er klussen die je waarschijnlijk helemaal niet zelfstandig kunt doen. Denk aan een compleet nieuwe douchewand van glas die je graag op maat wilt hebben. Het op maat laten maken is iets dat een vakkundig iemand met de juiste tools zal moeten doen. Ook dit is iets dat je dus beter moet uitbesteden en bij je begroting in moet berekenen. Maar het zijn wel zaken waarmee je echt een professionele badkamer op maat krijgt, zodra het resultaat er eenmaal is. Een strak afgewerkte douchewand van glas die ook nog eens helemaal op de maat voor jouw badkamer is gemaakt, zorgt namelijk voor een strakke uitstraling. 

Verder zijn er misschien ook verschillende klussen die je wel helemaal zelfstandig wilt uitvoeren. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Want alles wat je zelf doet is iets waar je achteraf ontzettend trots op mag zijn zodra het resultaat er is.