Een week geleden kwam het nieuws dat Sauna Oosterhout gesloten moest worden wegens de vondst van de legionellabacterie. Hiervan werden wij op de hoogte gesteld door een bezoeker die het op de pagina van Sauna Oosterhout als reactie achterliet. Momenteel is het nieuws bekend geworden dat de sauna voorlopig nog dicht blijft totdat de laatste legionellatest bekend is. Na de laatste test wil burgemeester Stefan Huisman een besluit nemen of de sauna weer open kan of nog dicht moet blijven. De eigenaar van Sauna Oosterhout, Karel Verharen is teleurgesteld met deze beslissing. Karel Verharen heeft verder geen reactie gegeven op dit nieuws. 

Over de vondst van de bacterie

Begin augustus is de legionellabacterie voor het eerst aangetroffen bij de sauna. Destijds zijn er maatregelen genomen door de eigenaar en is er besloten om een deel van de sauna te sluiten. De bacterie is vorige week wederom gevonden, waarna de sauna direct is gesloten. De bacterie kan namelijk griep veroorzaken bij bezoekers, maar het kan ook ergere gevolgen hebben. In september was er ook een hercontrole waarbij de bacterie voor een tweede keer was aangetroffen.

De sluiting moet er voor zorgen dat er wordt voorkomen dat mensen worden besmet met het virus. Mensen die de afgelopen weken een bezoek hebben gebracht aan de sauna en koude rillingen krijgen, kortademig zijn of hoge koorts krijgen wordt aangeraden om een huisarts te bezoeken. Mensen die graag meer informatie willen over algemene vragen kunnen terecht bij de GGD. Op dit moment zijn er slechts twee besmettingen bekend die de sauna hebben bezocht, maar het is niet zeker of de besmetting door het bezoek aan Sauna Oosterhout is gekomen.

Meer nieuws lezen? Bekijk een van de onderstaande artikelen: