Dit jaar vonden de Nederlandse kampioenschappen opgietingen plaats in Nederland. Deze werden voor het eerst georganiseerd door de VNSWB (Vereniging Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven). Alle saunameesters in Nederland die frequent opgietingen organiseerden konden hieraan deelnemen. Het enige wat deelnemers hiervoor hoefden te doen is een bedrag per persoon aan inschrijfgeld te betalen. Inmiddels zijn de voorronden voorbij en zullen deze week van 13 t/m 18 september de wereldkampioenschappen plaatsvinden in SATAMA. SATAMA is een saunapark in Duitsland gelegen in Wendisch Rietz (Brandenburg). De Wereldkampioenschappen worden georganiseerd door Aufguss WM.

Hieronder leest u meer over de Nederlandse kampioenschappen opgietingen en de deelnemers voor de wereldkampioenschappen.

De Nederlandse kampioenschappen opgietingen in 2016

De voorronden voor het Wereldkampioenschap zijn inmiddels voorbij en bestonden uit zes voorronden. De eerste voorronde vond plaats op 21 april in Thermen La Mer in Almere. Iets minder dan een maand later vond de tweede ronde plaats bij Sauna de Leeuwerikhoeve in Burgum op 13 mei en op 2 juni vond de derde ronde plaats bij Saré Thermen in Oldenzaal. Op 25 mei vond de laatste voorronde plaats bij Wellnessboot Mill in Mill. Op 6 mei is er een extra voorronde georganiseerd bij Spa Zuiver in Amsterdam en op 19 mei is er een extra voorronde gehouden bij Thermen Holiday in Schiedam.

De uiteindelijke finale is gehouden bij Thermen Bussloo in Voorst op 16 en 17 juni. Thermen Bussloo behoort tot de beste sauna’s van Nederland.

Hieronder is een kort filmpje van de voorronden terug te zien.

Winnaars Nederlandse kampioenschappen

De voorronden zijn beoordeeld door een internationale vakjury. Zij hebben alle opgietingen beoordeeld en de beste saunameesters van Nederland zijn bekend. Na twee spannende dagen in Thermen Bussloo is Hans Barendse nummer 1 geworden met zijn opgieting ‘Noah‘. Hans Barendse is saunameester bij Thermen Bussloo. Op de tweede plek kwam René Duits van Thermen Bussloo met zijn opgieting ‘Freedom‘. Erik Hopman van Wellnessboot Mill kwam op nummer 3 van alle deelnemers. Tot slot heeft Marlies Trip van Thermen Bussloo nog een kans om zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen. In België mag zij het opnemen tegen de nummers 4 uit overige landen.

Naast deze voorgaande deelnemers zijn er deelnemers geselecteerd uit de DUO-categorie. In deze categorie zijn Vincent Steenbergen en Joyce Meijers eerste geworden met de opgieting ‘Wizard of Oz’. Op de tweede plek zijn René Duits en Ruud van den Bosch geëindigd. Tot slot zijn Carline Versluis en Urias Rahakbauw geëindigd.